Kučevo, Majdanpek i Veliko Gradište zajedno rade na zaštiti reke Pek

Reka Pek, čije su obale, po legendi, pohodili Argonauti u potrazi za Zlatnim runom i po kojoj su u rimsko doba, hiljade robova ovčjim kožusima skupljali zlatne čestice, a čuveni bager iz prve polovine XX veka izvadio sedam tona zlata, u savremenom dobu, potrebna je zaštita.

reka-pek

Iz tog razloga je u kancelariji predsednika opštine Kučevo, Novice Janoševića, održan sastanak kome su  prisustvovali i zamenica predsednika opštine Kučevo, Jasmina Ćamilović, zamenik predsednika opštine Majdanpek Srećko Nikolić, zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Slađan Marković i rukovodilac Kancelarije za LER opštine Veliko Gradište, Jasmina Petrović.

Doneta je odluka da svaka opština u Komisiju imenuje po tri nova člana, da se nastave aktivnosti u cilju sprovođenja osnovnih principa Odluke o osnivanju, kao i da se formira zajednička Komisija za izradu planskih dokumenata i projekata.

Dogovoreno je da se zajednički sastanci od sada održavaju svakog prvog četvrtka u mesecu, svaki put u organizaciji druge opštine.

Naredni susret biće u Majdanpeku 3. novembra.

TPKNES/ Kučevačke novine

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker