OSUĐENI RODITELJI MONSTRUMI: Očuh i majka iz Smoljinca vršili nasilje nad maloletnim ćerkama!

Osnovni sud u Požarevcu je osudio očuha i majku iz Smoljinca zbog nasilja nad maloletnim devojčicama.

Nakon podnošenja optužnice Osnovnog javnog tužalaštva u Požarevcu 11. februara 2016. godine, Osnovni sud u Požarevcu je 6. decembra ove godine doneo prvostepenu presudu kojom je okrivljeni D.O. iz Smoljinca proglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci. Istom presudom okrivljena J.S. iz Smoljinca, proglašena je krivom za pomaganje u izvršenju tog krivičnog dela i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci.

Okrivljeni očuh D.O. je četiri godine vršio nasilje prema tada maloletnim ćerkama svoje vanbračne supruge, koje sada imaju 19 i 18 godina. Njihova majka J.S. je omogućavala da vrši nasilje nad njenim ćerkama, o kojima je ona kao roditelj bila dužna da se stara.

Tokom trajanja krivičnog postupka majka je rešenjem Osnovnog suda u Požarevcu, a na predlog Centra za socijalni rad u Malom Crniću, lišena roditeljskog prava.

Tužilaštvo smatra da je, imajući u vidu složenost predmeta, za svaku pohvalu to što je presuda doneta u relativno kratkom roku, ali je s obzirom na način izvršenja krivičnog dela, kao i zaštitu interesa maloletnih lica, nezadovoljno visinom izrečenih kazni prema okrivljenima, te najavljuje žalbu na presudu.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker