POSLE TAČNO DVE GODINE: U Rabrovu ponovo gostovao naprednjački putujući “cirkus” iz Kučeva

Sreda pijačan dan u Rabrovu, prodavci se polako raspakuju, ponuda raznovrsna iako je tek rano proleće. Jedni dolaze da zarade po koji dinar, drugi da potroše a ima i onih koji žele da budu viđeni ili da nekog vide.

Foto: Srpska Napredna Stranka Kučevo

Uglavnom pijacu u Rabrovu posećuju žitelji Rabrova, Mustapića, Mišljenovca, Vukovića, Srpca, Zelenika, Velike i Male Bresnice ali gotovo uvek se nađe i po neko iz drugih mesta.

Posle tačno dve godine u sredu je u Rabrovu ponovo gostovao naprednjački putujući “cirkus” iz Kučeva na čelu sa predsednikom opštine dr Ivanom Rajčićem a povod su parlamentarni i predsednički izbori. Predsednička svita je osrednja, čine je Nenad Mikić zamenik predsednika opštine, član Opštinskog veća Bojan Tadić-Ciga, zaposleni u Lokalnoj samoupravi Kučevo, Turističkoj organizacije Kučevo, lokalni kurir Mesne zajednice Rabrovo, i po neki radoznali pijačar.

Otrcani naprednjački fazoni, standardni upaljači, hemijske flajeri, kačketi, šalovi i veštački osmesi su još više naterali građane da štand naprednjaka zaobilaze u širokom luku. Nekako se za propagadni materijal naprednjaka uvek nađe novac ali ako se od njih zatraži novac za siromašne porodice i porodice sa više dece, odgovor je uvek isti. “nema para”.

Većina prisutnih u Rabrovu je očekivala da će predsednik opštine doći sa agronomima koji će dati ideju za pospešivanje poljoprivredne proizvodnje u ovom selu ili predstavnicima Fonda za razvoj koji će uputiti lokalno stanovništvo kako da apliciraju za povoljna državna sredstva za razvoj preduzetništva. Svakako mnogi očekuju da se obazbedi novac za opremanje kabineta lokalne osnovne škole, kulturne i sportske aktivnosti amatera, uređenje pijace, asfaltiranje magistralnog puta Kučevo-Požarevac i slično što je obećano u prošloj kampanji. Ko god je u sredu bio prisutan u Rabrovu mogao je da se uveri u namere kučevačkih naprednjaka, kao i svuda po Srbiji, tako i kod njih važi pravilo “Obećanje ludo radovanje”.

Foto: Srpska Napredna Stranka Kučevo

Rabrovo ali i ostala naselja u opštini Kučevo nisu prioritet aktuelne vlasti, kao što jesu njihova i rođačko kumovska radna mesta, ogromne zarade, privilegije, finansiranje autobusa i sendviča za mitinge po celoj Srbiji i naravno njihov šef Aleksandar Vučić koji je urušio sve institucijije ove države i omogućio politički kriminal koga će se posle njegove smene svi stideti.

Već odavno se govori da funkcioneri koji su na vlasti u izbornoj kampanji ne mogu učestvovati, niti javno izražavati svoje stavove povodom izbora, za vreme radnog vremena, odnosno dok su na dužnosti a upravo danas se to dogodilo. Poreski obveznici opštine Kučevo, čak i oni koji ne podržavaju aktuelnu vlast, finansiraju predsednika opštine i njegove saradnike da za vreme radnog vremena promovišu sopstvenu stranku što je nedopustivo.

Sa ovakvom vlašću nije ni čudo što je u Rabrovu sve aktuelnija tema vraćanja statusa opštine i sopstveno upravljanje koje će biti u interesu građana a ne u interesu političkih moćnika.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

15 Komentari

  1. Dosle u Rabrovo naprednjacke habadakije da lazu narod. Smesni su i nisu vise interesantni. Isti su i kao njihov glavnokomandujuci AV

    1. Strategija SNS pred izbore:za pocetak olovke,upaljaci,zastavice,sendvici,pa posle toga sledi:zejtin,brasno,secer i poslednjih dana pred same izbore bice tamo gde je kriticno i po koja crvena.😂🤣

      1. Ciga je ovaj put spremao sendvice za naprdnjake kod kuce jer mu je inspekcija zatvorila radnju zbog neizdavanja fiskalnih racuna😂😂

  2. I ovca se jednom prevari na kamen belutak ali posle teško da hoće. Završio je Vučić karijeru u Rabrovu. Glasamo godinama za njega a on nam doveo mafiju na vlast. Ja za Vučića nikad više ne glasam jer je izneverio moja očekivanja. Jedno priča a drugo radi.

  3. Ama baš tako kao što je napisano,svaki put ista priča,dosadili su više i bogu i narodu,lagarija,upaljači,hemiske olovke,rizla… i tako u nedogled,a Srbija propada li propada.

  4. Имам четворо деце али немам право на дечији додатак јер имам земљу коју једва обрађујем са другом и трећом спором. За моју децу нема ништа а за њихову децу све има срам их било. Какав Вучић и какви напредњаци нећу никад да гласам за њих због мафијаша из хотела и општине

  5. Dolazili su nekad agronomi u Rabrovo kad je išao Bog po zemlji, imali smo otkup i sve što nam treba a od kad su došli naprednjaci posebno ovi mladi, ništa više ne funkcioniše

    1. Rabrovo,sediste firme Vesne guske iz Kuceva koja je dobila od opstinske kucevacke vlasti 60.000 evra a od firme nema ni f.Slatko su se omrsili i rastalili.

  6. Rabrovo i treba da dobije status opštine jer je razvijenije od Kučeva. Kučevo je skroz potonulo od kad im politiku vodi onaj Crnogorac Aca Karatista koji je pored Janošević i najzaslužniji za katastrofalnu situaciju koja je trenutno u opštini Kučevo

  7. Ускоро ће се многи стидети што су били чланови СНС или што су уопште гласали за њих.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker