MLADI DIREKTOR PREPORODIO “SEVERNI KUČAJ”: Istina o dešavanju u delu JP “Srbija šume“ (FOTO)

Inžinjer šumarstva i bivši upravnik Šumske uprave Požarevac Stefan Vukić nedavno je u centralnim i lokalnim medijima izneo tvrdnju kao ekološki aktivista da šuma na potezu Hrastovača, kod kličevca, izumire zbog nekontrolisane eksploatacije uglja i da je zbog svog obraćanja javnosti o tom slučaju dobio otkaz u delu JP “Srbija šume-Saeverni Kučaj“, gde je dugi niz godina radio kao inženjer.

Mladi i ambiciozni direktor Severnog Kučaja, Igor Sekulić/Foto: Privatna arhiva

Ujedno je rekao da je sa nekolicinom kolega podneo prijavu Direkciji preduzeća u kojem je radio zbog mobinga direktora Igora Sekulića, koji je nad njim i kolegama permamentno vršio mobing i na razne načine šikanirao, ali da o toj prijavi nije dobio nikakav odgovor.

Radnici Severnog Kučaja povodom toga medijima koji su objavili gore navedene informacije prosledili su otvoreno pismo gde u celosti demantuju sve navode, sada, bivšeg kolege Stefana Vukića.

– Javnost je obmanuta od strane Vukića jer je on, dok je bio upravnik Šumske uprave Požarevac lično sekao 25 hiljada kubika topole, a da se trenutno seče 14 hiljada, sada on kao ekološki aktivista izjavljuje da dolazi do sušenja topola i da on kao stručnjak upozorava javnost na tu pojavu i da je zbog toga dobio otkaz, što nije tačno. Otkaz je dobio zbog nepoštovanja naloga i kršenja radne discipline – navodi se u pismu.

Dalje u tekstu pisma piše da dok je Vukić bio na čelu Šumske uprave Požarevac radnici u upravi nisu imali vodu u WC, a kamoli druge uslove za rad. U Pismu se navodi da je njihov bivši kolega izvršio zloupotrebu položaja tako što je uradio popis tehničkog prijema odeljnja, koje nije bilo u skladu sa propisima, i tako što je nestručno izvršio doznake stabala i time naneo štetu firmi od preko pet miliona dinara, a kupcima manjak robe.

Da nikakvog mobinga od strane direktora Severni Kučaj, Igora Sekulića nije bilo govori pisana izjava radnika te firme Igora Markovića gde piše da je prijavu za mobing potpisao na nagovor Vukića i da je bio izmanipulisan od njegove strane. O svemu tome sačinjena je i službena beleška.

– Tom prilikom zaposleni Igor Marković obavestio je direktora dela preduzeća, da je nakon višednevnog razmišljanja u vezi sa nekad zaposlenim Vukić Stefanom, a sve to u vezi događaja koji su prethodili otkazu ugovora o radu sa imenovanim Stefanom Vukićem, da je bio zaveden Vukićevim ponašanjem i da je, nažalost, poveden tim, pogrešno postupio, sve to iz razloga što nije bio potpuno i u celosti informisan o svim bitnim činjenicama u vezi sa navedenim. Istom prilikom zaposleni Igor Marković izrazio je kajanje za navedeno postupanje, sa obećanjem da u narednom periodu neće više činiti iste i slične postupke, te je zamolio direktora da u sve to uzme obzir – navodi se u službenoj belešci.

U nastavku pisma medijima radnici Severnog Kučaja ističu da su zadovoljni radom direktora Igora Sekulića i puni su reči hvale za njegov doprinos u uspešnom radu njihove firme.

– Direktor Sekulić uspeo je da nam obezbedi bolje uslove za rad, vrati dugove od preko 50 miliona dinara, poveća prihod od drveta za preko 200 miliona dinara, kupi nova vozila, adaptira staru i oronulu zgradu šumskog gazdinstva, poveća zarade zaposlenih u proseku od 13.000 dinara. Godišnji plan od 145 hiljade kubika kojim nas je država uslovila, Severni Kučaj po prvi put ispunjava, i veći prihod od toga ide u državni budžet. Raduje nas i povećana prisutnost naših kamiona na putevima, što ne treba da brine građane da će se šuma iseći, jer stručnjaci u našem preduzeću kažu da se seče samo 70% od punog kapaciteta šumovitosti. Srbija šume preko svog ogranka Severni Kučaj izdvajaju godišnje preko 60 miliona dinara za gajenje i veštačko podizanje novih šuma. V.D. generalni direktor Igor Braunović preko svog organa “Severni Kučaj” i direktora dela ovog ogranka, Igora Sekulića se bori protiv korupcije i organizovanih nelegalnih radnji tako što su podnešene tri krivične prijave, a dva radnika su dobila otkaz – zaključuje se u otvorenom pismu medijima koji su poslali radnici Severnog Kučaja.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

40 Komentari

  1. Ala je ovaj tekst ciničan. Svima nama vernim čitaocima tpk news je jasno da su izvršeni pritisci od strane vlasti prema vama. Ko je Crnogorac Igor Sekulić direktor ŠG Severni Kučaj svi znamo. Kad bude otišao SNS sa vlasti ovaj direktor će robijati barem 15 godina.

  2. Da, da i Fornet DOO je preporodio, zato ima 17 krivičnih prijava. Doduše možda su mu braća iz mafije skinula te prijave?

  3. A zašto ste obrisali sve one tekstove o Igoru Sekuliću zvanom Balavi! Da li su oni audio snimci istiniti ili lažni? Bruka i sramota

  4. Sada će da uhapse Vukića i još po nekog da uplaše ostale poštene ljude. Krađa u Srbijašumama mora da se nastavi. Kumovi moraju da budu zadovoljni sirovinom

  5. Svako ko je uspesan i odlicno vodi preduzece odmah svima smeta. Mozete da lazete i pricate gluposti ali svi izvodjaci radova i radnici koji rade u tom preduzecu imaju samo reci pohvale za direktora i rukovodstvo.

    1. Znam da moraš ovo da pišeš jer ti je priprećeno i zato ti opraštam na ovim glupostima koje si napisao. Sve najlepše!

  6. Idi bre u Crnu Goru i seci tvoje šume pa ih prodaj tvojim kumovima, ostavi nam balavče crnogorski našu dedovinu na miru jer mi smo je čuvali i negovali toliko godina.

    1. Koja bre plata? Nemate ni za osnovne potrebe. Tačno je da tvoj direktor prima mesečno 120000 plus “bakšiš”

  7. Svi izvođači radova su mahom iz Bosne i Crne Gore. Dele profit sa direktorom. Aj vi pametni sto branite ovog upropastitelja da li je na jedan hektar uradio pošumljavanje? Koliko trupaca i ogrevnog drveta ostaje u gazdinstvu ŠG Severni Kučaj? Ako je tako dobar zašto ga na su uzeli Crnogorci? Zašto je najuren iz Fornet doo? Kolika iznose troškovi za njegov smeštaj u hotelu Rudnik? Ne izlazi iz službenog automobila

  8. Ovaj je uspesan jedino u kradji imovine gradjana Srbije. Ali posto plen deli sa njegovim predpostvljenima sada mu ne moze niko nista. Kad bude srusena ova vlast djetic ce u zatvor ako pre toga ne pobegne preko u svojoj drzavi Crnoj Gori kao i njegov zemljak Jokic sa punim dzakom para

  9. Aj nek bude neki Srbin direktor javnog preduzeća u Crnoj Gori. Teško, samo smo mi Srbi glupi Naša deca posle završenih fakulteta moraju da beže iz Srbije zbog ovakvih kvazi stručnjaka kao što je Balavi U Kučevu tri Bosanca i dva Crnogorca komanduju opštinom

  10. Čista seča i uništavanje prirodnih resursa istočne Srbije. Koliko je uspešan govori podatak da samo jedna fabrika u regionu koristi drvnu masu iz ŠG Severni Kučaj. Sva ostala sirovina ide u Beograd i druge povlašćene geadove. Ovaj direktor je sve samo nije uspešan

  11. Uskoro se šumsko gazdinstvo Severni Kučaj gasi, posekao je Sekulić sve šume nema se više šta poseći, naravno gospodin će pokupiti pune džakove para i vratiti se u njegovu Crnu Goru. Tako nam i treba.

  12. Šta bi sa onom njegovom zaradom od 2000 evra dnevno. Jel policija reagovala da ispita sve to? Ovaj treba da se najuri sto pre da ne bi pravio jos vecu stetu. Posece sve pred sobom a nista ne sadi. Ne zovu ga dzabe Balavi

  13. Prodao je sva lovišta jednom tajkunu sa Kosova. Zato je i uredio ovu zgradu. To im služi za orgijanje i vikend zabave. Uništavaju puteve gde stignu. Ko god živi u okviru gazdinstva ovog šumskog preduzeća zna da su čiste laži o uspešnosti mladog nepismenog direktora.

  14. Dva šumara su dobila otkaz ni kriva ni dužna. Otkaz je trebalo da dobije Nenad Živković koji je unapređen i postavljen za direktora u Kragujevcu ali je on kadar Srpske napredne stranke a šumari su sitna boranija. Pred svačija vrata će zaigrati mečka pa i pred vaša, bando naprednjačka

  15. Koju korist su od laznog uspeha ovog dodjosa imali gradjani Pozarevca, Velikog Gradista, Golubaca, Kučeva, Petrovca, Žagubice, Majdanpeka? Nemilice seču šume i uništavaju puteve. Svi izvođači radova su uglavnom sa strane, trupci i ogrevno drvo idu na stranu. O pošumljavanju da i ne govorimo jer se ništa ne pošumljava. Kako pričaju zaposleni u gazdinstvu direktor nije normalan, iživljava se nad zaposlenima, ponižava inženjere sa dugogodišnjim stažom, psuje, vozi svuda privatno službeni automobil, čak je sa njim bio i kući u Crnoj Gori. Ponaša se kao da je šef kriminalne organizacije a ne direktor javnog preduzeća čijeg su vlasnici svi građani Republike Srbije. Ovo ovako može samo pod režimom Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Verujem da oni nemaju pojma šta direktor državljanin Crne Gore radi u ŠG Severni Kučaj?

  16. Igor Sekulic direktor Severnog Kucaja u javnom tuzilastvu u Knjazevcu ima 28 krivicnih prijava zbog raznih malverzacija. Cik nek dodje u Knjazevac ako sme. Proci ce i ova naprednjacka vlast pa ce Sekulic da odgovara za svako drvo koje je bespravno posekao i prodao. Jedino je uspesan u kradji i nicemu drugom.

  17. Poznavajući inženjera Vukića siguran sam da on govori istinu a Marković (jadan on) u strahu da ne popije otkaz od balavog Sekulića bio primoran da menja iskaz. To su priče za malu decu. Nego šta bi sa onim audio snimcima gde lično ti Sekuliću pominješ Vučiće, Dačiće i njihove kumove jer je to laž, ajde demantuj to sad. Pratimo mi dobro šta ti radiš pa ti samo nastavi i dalje tako, ničija nije gorela do zore.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker