DA LI SU SLOVENCI PRETERALI? I osobe koje rade od kuće, moraju imati negativan test!

Slovenačka vlada je prošle nedelje odlučila da svi državni službenici, osim onih koji to ne mogu iz dokazanih medicinskih razloga, moraju biti imunizovani, kako bi mogli da rade na svojim radnim mestima.

Foto: Ilustracija

Juče je stiglo i dodatno objašnjenje iz vlade prema kome sve propisane uslove moraju ispuniti i oni koji rade kod kuće.

Pojašnjavajući uredbu kojom se reguliše ispunjavanje radnih obaveza u vreme aktuelne vanredne situacije, slovenačko ministarstvo rada zaključuje kako ne postoje izuzeci ni za osobe koje ne dolaze u kontakt s drugim osobama, javila je agencija STA.

Smatra se da je PCT uslov ispunjen ako se jednom nedejlno u jednakim intervalima sprovodi samokontrola brzim testom. U svrhu dokaza samotestiranja, firma zaposlenom dostavlja evidencioni list koji sadrži datum samoprovere, rezultat i potpis. Sredstva za pregled osigurava poslodavac.

Ako zaposleni ne ispuni PCT uslov, takva odluka predstavlja kršenje obaveza koje proizlaze iz radnog odnosa i može biti razlog da poslodavac sankcioniše zaposlenog u skladu sa Zakonom o radnim odnosima, objasnili su iz ministarstva.

Inače, sindikat zaposlenih u policiji potvrdio je u ponedjeljak da je od ustavnog suda zatražio da se ispita ustavnost odluke vlade po kojoj će svi javni službenici do 1. novembra morati dvostruko da se imunizuju.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker