SKANDAL U SMEDEREVSKOJ BOLNICI: Izbacili ženu iz Urgentnog, jer nije imala uput Hitne pomoći!

Ljiljana Gligorijević iz Smedereva, koja je zbog napada žuči pokušala da u smederevskoj bolnici zatraži lekarsku pomoć, izbačena je iz Urgentnog jer nije imala uput Hitne pomoći!

Kako “TPKNEWS” saznaje, Ljiljana Gligorijević iz Smedereva, koja živi odmah preko puta Urgentnog, pozlilo joj je u noći između 6. i 7. maja, pola sata iza ponoći. Njen sin je odveo je u Urgentni jer nije mogla da se popne do Hitne. Međutim, kada je Ljiljana stigla u Urgenti, lekari nisu hteli da je pregledaju jer nije imala uput iz Hitne. Dežurna lekarka je, insistirala na uputu iz Hitne, pošto se u Hitnoj procenjuje da li je potrebna intervencija u Urgentnom.

Kako nezvanično saznajemo, zaprećeno im je obezbeđenjem, koje ih je izbacilo napolje iz Urgentnog maltene kao pse. Inače, Ljiljana je težak srčani bolesnik, ima tri ugrađena stenta, dijabetičar je i nema hrskavicu u kolenu.

U smederevskoj bolnici potvrdili su da su upoznati sa pomenutim slučajem, jer „dežurni lekari podnose v.d. direktoru, svakog jutra usmene izveštaje o dešavanjima u protekloj noći“. Međutim, nisu odgovorili na pitanje da li su i koje mere u vezi sa ovim incidentom preduzete.

Iz ministarstva su nam objasnili da pacijent nije dužan da zna da li je za intervenciju u Urgnetnom potreban uput ili ne, i da su lekari u Urgentnom dužni da ukažu pomoć svakom ko se javi, čak i ako nema knjižicu.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker