U susret 24. Muzičkom festivalu „Carevčevi dani“

Muzički festival „Carevčevi dani“ posvećen liku i delu barda srpske narodne muzike, Vlastimira Pavlovića Carevca, održaće se od 10. do 13. jula u Velikom Gradištu i rodnom mestu, Carevcu.

Spomenik Carevcu u Velikom Gradištu

U Velikom Gradištu sutra počinje 24. Muzički festival „Carevčevi dani“ posvećen velikanu srpske narodne muzike, Vlastimiru Pavloviću Carevcu. Kroz četiri festivalska dana, u okviru raznih umetničkih sadržaja, okupiće se veliki broj eminentnih umetnika. Najvažniji deo manifestacije, takmičenje violinista, održaće se na Letnjoj pozornici na obali Dunava. Majstori na violini sviraće u pratnji Narodnog ansambla RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića. U revijalnom delu nastupaju Radiša Urošević i Marijana Pešić, pobednica prošlogodišnjeg pevačkog takmičenja .

U okviru festivala tradiconalno će biti organizovana Letnja akademija narodne muzike (LANAM) na kojoj će se takmičari – violinisti pripremati za finalno veče. Posetioci će, osim uživanja u kvalitetnom festivalskom programu, imati prilike da provedu nezaboravne trenutke pored Dunava, Peka i Srebrnog jezera. Festival se održava u organizaciji Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“ Veliko Gradište, a pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Umetnički direktor festivala je mr Mirjana Drobac, etnomuzikolog u Muzičkoj produkciji RTS-a.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker