STIGLA ZIMA? Spremite se za pljuskove i sneg (VIDEO)

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, povremeno s kišom, dok su na jugu zemlje ponegde mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

sneg

Više padavina očekuje se posle podne, uveče i u toku noći. Duvaće slab vetar. Najniža temperatura biće od pet do devet, a najviša od devet do 14 stepeni.

I u Braničevskom okrugu će biti oblačno i hladno, povremeno s kišom, a više padavina očekuje se uveče i u toku noći. Temperatura će u toku dana biti bez većeg kolebanja, od osam do 10 stepeni.

U Srbiji će u sredu biti oblačno i hladno, povremeno s kišom, a na višim planinama sa snegom. U toku dana se očekuje slabljenje, a uveče i noću prestanak padavina. U Vojvodini i na istoku Srbije duvaće povremeno jak zapadni i severozapadni vetar.

U četvrtak će jutro biti hladno, mestimično uz maglu ili nisku oblačnost, a tokom dana suvo i malo toplije uz delimično razvedravanje. U petak i subotu biće promenljivo oblačno i relativno toplo, a u košavskom području duvaće umeren do jak vetar.

Od subote posle podne na severu i zapadu, a u ostalim krajevima u nedelju doći će do naoblačenja s kišom i manjim padom temperature.

Početkom naredne sedmice očekuje se razvedravanje.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za 11. oktobar

Biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje dodatna opreznost i smanjenje fizičkih napora.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu nervoze, glavobolјe i bolova u kostima i zglobovima, a tegobe će najviše osetiti stanovnici južnih delova zemlјe.

TPKNEWS/RHMZ

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker