GUŽVE NA GRANICI: Na Batrovcima se čeka 12 sati na ulaz u Srbiju (VIDEO)

Na graničnom prelazu “Batrovci“, prilikom ulaska u Srbiju, vozila na prolaz čekaju 12 sati, saopštilo je Odeljenje za medije i komunikacije MUP Srbije.

Dodaje se da se na graničnom prelazu Šid čeka sedam časova.

Takođe, gužve su i na graničkom prelazu Horgoš, gde se čeka do 90 minuta, a na ostalim graničnim prelazima nema većih zadržavanja.

Prema podacima granične policije, koje prenosi AMSS, na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci čeka se čak i do 12 sati na izlazak iz Hrvatske, dok se kod Šida čeka oko sedam sati i kolone su dugačke nekoliko kilometra.

AMSS savetuje korišćenje alternativnih pravaca za zalazak iz Hrvatske – Bačka Palanka, Sot, Ljuba, Neštin ili Bogojevo.

Kako se navodi, na graničnom prelazu Horgoš trenutno nema zadržavanja, ali se u slučaju da se to stanje promeni savetuje korišćenje graničnih prelaza Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš dva koji rade od 7.00 do 19.00, kao i prelaz Bački Breg koji radi 24 sata.

AMSS je saopštio i da su putevi u Srbiji mokri ili prekriveni snegom i ledom, tako da je potrebna veća opreznost jer se smanjuje stabilnost vozila.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a upotreba zimske opreme obavezna.

Prema podacima javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na prilazima planinama važi zabrana za kamione s prikolicom i za šlepere. Zabrana važi na prilazu Kopaoniku iz pravca Brzeća kao i planini Goč. Zabrana važi i na deonici Jošanička Banja – Grčak.

Saobraćaj je obustavljen na u mestima Zavlake i Krupanj, kao i na deonicama Ub-Koceljeva i Pričević-Pecka, ali i na Starom Obrenovačkom putu, a kao alternativni pravac predložen je Novi Obrenovački put.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker