INVESTICIJA OD 97 MILIONA: Milić sa saradnicima obišao radove na rekonstrukciji puta Srebrno jezero-Zatonje

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, obišao je u sredu, u pratnji svojih saradnika, rekonstrukciju puta Srebrno jezero-Zatonje.

Foto: LJ. Nastasijević

Na deonici Srebrno jezero-Zatonje gde se radi rekonstrukcija postojećeg puta, u dužini od 10,5 kilometara, a koje investiraju “Putevi Srbije“, predviđeno je da se, u odnosu na postojeći put širine 4,5 metra uradi novi dvostruki asfaltni sloj, širine 5 metara, 60.000 m2 ukupne površine.

– Ovim radovima spojiće se naseljnje Beli Baagrem sa državnim putem Ram-Topolovnik-Veliko Gradište. Radovima se ništa ne narušava, što se tiče samog nasipa i njegove funkcije, proširenje se radi sa branjene strane za šta imamo saglasnost Vodoprivrede koja kontroliše izvođenje radova – , objasnio je rukovodilac gradnje u “Preduzeću za puteve“ iz Požarevca. Drugi deo puta, u dužini od 650 metara, koji se radi u sklopu rekonstrukcije puta ka Zatonju, veza je za naselje Ostrovo i obuhvata obnovu asfaltnog sloja.

Foto: LJ. Nastasijević

Predsednik opštine, Dragan Milić, istakao je da put ima veliki značaj i za opštinu Veliko Gradište i za Istočnu Srbiju, budući da sa njom povezuje deo Banata odakle ljudi, preko skele u Ramu, prevoze proizvode kao što su suncokret, pšenica, kukuruz… u ovaj deo Srbije, a opština u njemu vidi potencijal za razvoj turizma. On je istakao da opština ima veoma dobru saradnju sa Vladom i rukovodstvom Republike Srbije te da je rezultat vidljiv u obnovi ovog puta koji je bio u veoma lošem stanju.

Ovim putem očekuje se sve veći priliv turista iz Banata i biciklista iz Evrope dok iz susedne Rumunije svakog vikenda stiže veliki broj posetioca na Srebrno jezero. I obnovljena Ramska tvrđava već prima prve posetioce.

Foto: LJ. Nastasijević

– Naša je ideja da objedinimo turističku ponudu sa Požarevcem i Golupcem – Tvrđava Ram, Vimacijum, Ljubičevo, Srebrno jezero kao baza razvoja turizma i Golubačka tvrđava, a svi turisti koji bi došli ovde došli bi ovim putem – , naglasio je Milić, zahvalivši svima koji su pomogli da se put uredi.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker