VELIKO GRADIŠTE: Raspisan konkurs za dodelu stipendija studentima za školsku 2016/2017. godinu

Opština Veliko Gradište raspisala konkurs za dodelu 10 stipendija studentima iz osetljivih društvenih grupa za školsku 2016/2017 godinu.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti bez obzira na vrstu upisanog fakulteta ili visoke škole, koji prvi put upisuju zimski semestar godine koju studiraju, sa područja opštine Veliko Gradište.

Student ostvaruje pravo da učestvuje na konkursu, ukoliko ispuni jedan od sledećih uslova:

Da su on i članovi njegove porodice korisnici novčane socijalne pomoći kod Centra za socijalni rad, ili da ih je Centar prepoznao kao materijalno ugroženu porodicu, da je dete bez roditeljskog staranja, da je iz jednoroditeljske porodice (žive s jednim roditeljem, a drugi roditelj nije živ, ili nema podatak o drugom roditelju u izvodu iz MKR), da pripada romskoj nacionalnoj manjini, da je lice sa invaliditetom, ili lice sa hroničnim bolestima (bronhijalna i srčana astma, dekompenzovana srčana oboljenja, transplantacija srca, epilepsija, progresivne nervnomišićne bolesti, pareze i paralize, hemofilija, insulin zavisni dijabetes, hronične bubrežne insuficijencije na dijalizama, sistemske autoimune bolesti, i sl.)

Studenti koji koriste studentski kredit ili stipendiju od drugih preduzeća i ustanova i po osnovu Zakona o učeničkom i studentskom standardu, ne mogu biti korisnici stipendije.

Dodeljena stipendija, pripada studentu od dana zaključenja Ugovora o stipendiranju, pa do isteka roka predviđenog ugovorom.

Student koji prekine školovanje dužan je da vrati primljen iznos stipendije sa odgovarajućom važećom kamatom.

Po završetku studija stipendista je dužan da prihvati zapošljavanje na području opštine Veliko Gradište, ukoliko postoji slobodno radno mesto, najmanje onoliko godina koliko je koristio stipendiju.

Prijava i ostala konkursna dokumentacija za dodelu stipendija podnosi se Opštinskoj upravi opštine Veliko Gradište – Odeljenju za opštu upravu, neposredno predajom na pisarcu- kancelarija broj 1, ili putem pošte na adresu: Opštinska uprava opštine Veliko Gradište, Žitni trg br.1, 12220 Veliko Gradište, sa naznakom „Prijava na konkurs za dodelu stipendije“.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker