TANDEM SNOVA: Gradištanski Jutka i Gradištanski Japanac

Mnogima nije jasno zašto je Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi na ugovor angažovao Dušana Perića i Bobana Jovanovića kao svoje savetnike.

Levo Dušan Perić Gradištanski Jutka i desno Boban Jovanović Gradištanski Jutka

Naročito je nejasno zašto mu je trebao i šta ga to savetuje Dušan Perić za koga je poznato da nikad ništa u životu nije radio, zato što ništa i ne zna da radi.

U našim ranijim tekstovima smo dosta toga pisali o ovom Gradištanskom Jutki i svima je nadamo se već jasno o kakvom se „kvalitetnom“ kadru SNS-a radi. Sin mu je osuđeni diler droge a on nadripisar i seksualni manijak (iz prethodnog našeg teksta). Dragan Milić ga je uprkos svemu tome postavio za svog savetnika, dao mu platu koju imaju službenici sa završenim fakultetom koji ovaj nema, ali ni to mu nije bilo dovoljno već je opštinskoj službi za finansije naredio da ne smeju da mu od te plate odbijaju rate za vraćanje duga koji Dušan Perić ima prema opštini Veliko Gradište. Zašto je ovaj čovek Miliću bitan kao što rekosmo nikome nije jasno, možda raspolaže informacijama o raznim zloupotrebama u opštini kojima ucenjuje Milića, a možda je sve to samo zato što ide u političkom paketu zajedno sa drugim mnogo bitnijim savetnikom Dragana Milića, Bobanom Jovanovićem Japancem.

I ovaj drugi savetnik se naravno uklapa u profil ljudi koji Draganu Miliću trebaju. Što gori to bolje. Japanac je široj javnosti poznat još iz vremena Demokratske stranke kao kadar Živoslava Lazića kada je postavljen na funkciju Direktora JP Direkcija za izgradnju sa koje je neslavno otišao jer je smenjen zbog zloupotrebe službenog položaja. Sa svojim žutim pajtašima tada je naravno sa velikim zadovoljstvom učestvovao u rušenju Dragana Milića sa vlasti, nazivao ga lopovom i svakakvim drugim imenima, istraživao njegove lopovluke i pisao mu krivične prijave.

Ali gle čuda sada su odjednom mnogo dobri prijatelji i saradnici.

Pitate se kako je to moguće i šta ih sada odjednom sastavi? Pa odgovor je jednostavan. ZAJEDNIČKI INTERES!

Pitate se šta bi moglo da bude zajednički interes? Pa odgovor je jednostavan. Ono što je i jednom i drugom najbitnije u životu NOVAC!

DAKLE O ČEMU SE RADI

Opština Veliko Gradište zadužila se sa dva kredita kod banaka u vrednosti od 150 miliona dinara (1,3 miliona eura) za asfaltiranje ulica u gradu i selima. Boban Jovanović je savetnik Dragana Milića zadužen za infrastrukturu, dakle za asfaltiranje i direktno trošenje ovog novca. On je Milićev čovek od poverenja u ovom poslu. Milić je uvek imao po nekog takvog zaduženog za završavanje „prljavih poslova“ kako on ne bi bio direktno umešan u sumnjive radnje. Japanac je kontakt sa izvođačima radova tj. preduzećima koja rade asfaltiranje i posrednik u izvlačenju novca za Milića i Srpsku naprednu stranku od čega finansiraju izbore i kampanju. Ko god pogleda cene tog asfaltiranja po kvadratu kao i kvalitet izvedenih radova sve će mu biti jasno. Postavlja se naravno pitanje a gde je tu Japanac, koji je njegov interes?

Japananac je vlasnik dva preduzeća. VG Komerc 2010 DOO i Eurol oil DOO. U oba je i direktor iako to ne bi smeo da bude dok je na funkciji. Svoje interese u ovom poslu oko asfaltiranja on zadovoljava kroz preduzeće Eurol oil DOO preko koga trguje uljem Holandske marke Eurol. To ulje on prodaje PREDUZEĆU IVAN MILUTINOVIĆ-PIM AD BEOGRAD ali ne za novac već od njih dobija sitan kamen – tucanik koji zatim preduzeća za asfaltiranje od njega uzimaju i ugrađuju u podlogu prilikom asfaltiranja ulica u opštini Veliko Gradište, naravno sve po „određenoj ceni“.

Dakle građani opštine Veliko Gradište ako se pitate zašto vam tek asfaltirane ulice izgledaju kao biciklističke staze, zašto se rupe na asfaltu otvore posle prve kiše i zašto je cena po kvadratu asfalta u vašoj opštini dva puta skuplja nego u opštini Golubac, eto vam odgovora.

DA BI SE SVI ONI UGRADILI U CENU I DA BI SVAKO UZEO SVOJ DEO!

Eto zato su gospoda savetnici tu.

Za kraj i dva pitanja za razmišljanje vama poštovani građani opštine Veliko Gradište i birači na lokalnim izborima koji će biti uskoro.

Da li mislite da nadležni organi za ovo ne znaju?

Da li zaista mislite da se Milić povlači iz politike jer ide u penziju iako za nju nema uslov ili mu je možda neko rekao da bi mu bilo pametnije da se skloni jer je mnogo za..ao?

Da li neko sme da se kladi da isti ovi neće biti savetnici i Vladimiru Štrpcu kojeg Milić sprema za svog naslednika jer mu je plan da i kad ode preko njega nastavi da, na daljinski, upravlja opštinom i unosnim poslovima?

(Insajder)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker