KAKO ODOLETI ISKUŠENJIMA: Golubački raspop nema šta da brine, Kikeza i Nevolja čuvaju mu leđa!

Crnogorsko-golubački zet, raspop Mijović Nebojša, ugledajući se na svog šefa, na sva značajna mesta dovodi one od kojih ima finansijske ili seksualne koristi. Svom mlađanom Nevolji je finansirao njegov lagodni život, i na kraju mu je poklonio funkciju kojom ovaj godišnje kontroliše između 40 i 100 miliona dinara. Kao pomoć, svom mlađanom Nevolji dao je svog Kikezu Jovicu Josića-Kikija, glavnog kupler-majstora. Svog pomoćnika u seksualnim ispadima.

Foto: Ilustracija/Profimedia

Kada je Srpska napredna stranka posle izbora preuzela vlast na republičkom nivou, ali i u mnogim gradovima i opštinama, pred njene čelnike se postavilo pitanje kako kadrovski popuniti sva mesta koja su ovoj stranci pripala. Aleksandar Vučić, novi neprikosnoveni lider SNS-a, odmah je imao spremno rešenje -funkcije će dobijati oni koji plate ili parama ili u naturi. Pitanje nečije stručne kvalifikacije za neko mesto uopšte se nije ni postavljalo.

Predsednik Golupca i veliki šef golubačkog SNS kartela je crnogorski raspop Mijović Nebojša, koji je rođen u crnogorskoj zabiti krša i kamena, jedne avgustovske pozne zore, šezdesetih godina prošlog veka, i koji je kao jedan problematičan student dostigao visine.

Iza uspona crnogorskog raspopa Mijovića, međutim, stoji nekadašnji dobro pozicionirani komunista. Raspop je srednje obrazovanje završio u rodnome kršu i kamjenu, a dalje ga životni put kao i svakog đetića dovodi u Beograd. San svakoga Crnogorca. Tu upisuje medicinski fakultet i koristi blagodeti komunističkog sistema i polako postaje student.

Smeštaj u studentskom domu, ishrana, pijančenje, blud i razvrat, gde i upoznaje studentkinju iz malene provincije. Po završetku momkovih studija zaključiše brak i dobiše naslednika. Devojka još nekoliko godina nastavi studije duže i dođe do titule i ona. U međuvremenu komunista stric izdejstvova zaposlenje, i stan za zeta i sestričinu. Obmanuše penzionere za stambene kvadrate. Kako stvari obično bivaju mlađano momče uz pomoć strika dobi i specijalizaciju, a kada se iskoriste sve blagodeti jednog sistema, postaješ zagovornik promena. To se desilo i u ovoj priči.

Stipendirano obrazovanje, zaposlenje, stambeno obezbeđenje i doškolovanje. Šverc brašna, benzina, automobila. Sve to pod noge zarad daljeg napredovanja. I gle čuda isplatilo se. Usledilo je ženino doškolovanje, lično napredovanje, pa i direktorsko zvanje. Ali gorštački mentalitet ili pohlepa ili ko zna šta ponovo čine svoje i ponovo traže preko hleba pogaču. Raspop se učlanjuje u SNS i postaje predsednik male golubačke devastirane zajednice i tek onda sledi još veći procvat. Automobili, kvadrati, blud i nemoral. Legalna pljačka države Srbije uz pomoć stetoskopa, EKG, ultra zvuka i političke zaštite. Cilj je postignut. Stečeno je zvanje Raspopa.

Pošto je stao na čelo golubačkih naprednjaka crnogorski raspop Mijović je počeo da reketira lokalne biznismene i privatne ugostitelje. Izvor Insajdera Mileta Sove iz vrha golubačkog SNS-a tvrdi kako je lično prisustvovao kada je jedan lokalni biznismen na ruke crnogorskom raspopu Mijoviću, bez priznanice, i to u njegovom kabinetu u opštini dao 10 hiljade evra na ruke. Deo tih para, kako tvrdi crnogorski raspop Mijović, ostavljao za sebe, a deo daje stranačkoj centrali, odnosno Vučiću.

Naime, da ne bi raspop u daljem biznisu bio iskompromitovan i doveden u nezgodnu poziciju, uz znanje svog vođe kartela i glavnog mozga operacije, raspopov kupler-majstor Kikeza osmislio je novi način reketiranja zarad interesa lokalnog fudbalskog kluba “Ðerdap” iz Golupca, kako bi se novac sa reketa umesto u njegov usmerio u džep tatinog sina Nevolje, a tata raspop ostaje čist.

Cifre reketa sa kojima se barata u čaršiji u ovom malenom gradiću kraj Dunava kreću se od 300 hiljade do 500 hiljade dinara. Kikeza dotura koverte sa zahtevima na adrese ugostitelja i lokalnih biznismena, a kada ovi prihvate uslove i uplate novac na račun fudbalskog kluba “Ðerdap”, ubrzo nakon toga dobiju sve potrebne saglasnosti i dozvole.

Inače, za Jovicu Josića-Kikija svi govore kako je prevarant i lažov i to bez premca, koji je u predizbornoj kampanji od naivnih uzimao šta je stigao – od novca pa sve do najperverznijih seksualnih usluga.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Kakav predsednik Opštine takav i narod koji je glasao za njega. Našla krpa zakrpu. Za golupčane i ne treba časna i poštena vlast jer oni za čast i poštenje nikada nisu znali. Polako sve ono što iole vredi odlazi iz ove kupler-narko-lopovske opštine.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker