Godišnja skupština pčelara u Kučevu iz Braničevskog okruga i Podunavlja (FOTO)

Svečana sala opštinske uprave u Kučevu bila je tesna da primi sve delegate, goste ali i one zainteresovane da se bave pčelarstvom, koji su želeli da prisustvuju redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja homoljskih pčelara „Pek“.

Kao gosti skupštini su prisustvovali predstavnici pčelarskih organizacija iz Požarevca, Smedereva, Smederevske Palnke, Velike Plane, Petrovca, Žagubice, Velikog Gradišta i Golubca. Godišnjoj skupštini kučevačkih pčelara prisustvovali su i narodni poslanik Zoran Milekić, predsednik Skupštine opštine Kučevo Vladimir Stojanović i član Opštinskog veća Miloš Petrović.

Sednica je imala dva dela – prvi radni i drugi edukativni. U prvom, radnom , članovi skupštine su usvojili Izveštaj o radu za 2016. godinu koji je podneo predsednik Udruženja Nenad Vermešanović i usvojili predlog programa rada za tekuću godin a zatim su najistaknutijim članovima dodeljena priznanja od strane SPOS-a i samog Udruženja.

Opština Kučevo ima dobru saradnju sa Udruženjem homoljskih pčelara „Pek“ i pomaže u cilju ruralnog razvoja ovog kraja i povećanja proizvodnje meda i ostalih pčelinjih proizvoda, gde sve veći broj porodica u ovoj proizvodnji vidi svoju računicu i dobru zaradu.

Predsednik Udruženja Nenad Vermešanović je istakao da je Udruženje homoljskih pčelara „Pek“ jedno od najstarijih u Srbiji i da iz godine u godinu postiže dobre rezultate u proizvodnji meda i drugih pčelinjih proizvoda. On se i zahvalio lokalnoj samoupravi na dobroj saradnji i pomoći na razvoju pčelarstva u ovom kraju. Udruženje već nekoliko godina donira med učenicima osnovnih škola i mališanima Predškolske ustanove „Lane“ i Ima dobru saradnju sa Udruženjima pčelara Podunavskog i Braničevskog okruga. Pčelarstvo u ovom kraju je u razvoju i sve je više domaćinmstava koja se opredeljuju za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda.

– Postali smo i članovi Regionalnog saveza pčelarskih udruženja ova dva okruga a u narednom periodu radićemo i dalje na omasovljenju članstva i njihovoj edukaciji kroz predavanja i obilazak pčelarskih sajmova – rekao je Vermešanović.

U drugom, edukativnom delu sednice,, predavač Momčilo Milojević je održao predavanje na temu : „Uzimljavanje pčelinjih društava i njihov zimsko – prolećni razvoj“.

TPKNEWS/M.L/Foto: eKučevo

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker