RASTE BROJ ZARAŽENIH: 29 novoobolelih u poslednja 24 sata u Braničevskom okrugu

Prema najnovijim podacima, od testiranih 100 uzoraka, na području Braničevskog okruga u poslednja 24 sata registrovana su još 29 nova slučaja zaraze virusom COVID-19.

22 slučaja zaraze korona virusom su registrovana u Požarevcu, 5 na području opštine Petrovac na Mlavi i po jedan na području opštine Kučevo i Malo Crniće.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac apeluje da se sprovode mere zaštite u ustanovama i firmama, s obzirom da postoji veći broj pozitivnih kontakata među zaposlenima po preduzećima i ustanovama u okrugu.

Kada je reč o školama, prema najnovijim rezultatima sada je virusom zaraženo dvoje učenika srednjih škola sa teritorije Grada Požarevca, i oni su na kućnom lečenju.

Direktorka je navela da je laboratorijskim nalazima korona virus potvrđen među 25 zaposlenih u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Što se tiče Ustanove za odrasle i starije u Kučevu, direktorka Zavoda kaže da je inficirana osoba portir u domu. I zbog toga se ne smatra da je korona virus ušao u ovu ustanovu socijalne zaštite, s obzirom da je ova osoba, kako kaže direktorka, bila izolovana u odnosu na osoblje i korisnike u objektu.

Računajući i novoobolele, od početka epidemije na području Braničevskog okruga zaraženo je 777 osoba. Od toga, najviše ih je u Požarevcu – 403, i u Petrovcu na Mlavi – 216.

U Velikom Gradištu od početka epidemije zaraženo je 51 osoba, u Kučevu 42, u Žagubici 26, u Žabarima 19, u Golupcu 15 i u Malom Crniću 15.

Od početka epidemije u Braničevskom okrugu do sada urađeno je 10.588 testova.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker