U PETAK POČINJU LJKI: Nagrade za konjičke trke 8,1 milion

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, otvoriće u petak tradicionalnu manifestaciju “Ljubičevske konjičke igre”, koja je proglašena za nacionalni brend i predstavlja zaštitni znak Požarevca.

Ljubičevski višebojci

Ceremonija otvaranja počeće defileom centralnim gradskim ulicama, u kojem će učestvovati ljubičevski višebojci, policijska konjica, mali voltižeri i kostiminirani likovi iz požarevačke istorije. Pred početak parade, prošlogodišnji “ljubičevski vitez”, Marko Marković, vratiće vitešku sablju sa ugraviranim natpisom “Ne vadi me bez povoda, ne vraćaj me bez časti” gradonačelniku Banetu Spasoviću, koji će je u nedelju uveče, na gradskom hipodromu, uručiti novom pobedniku. Centralni program LjKI održaće se tokom vikenda, 2. i 3. septembra, uz kasačke, galopske i preponske trke, ljubičevski višeboj i daljinsko jahanje.

„Nagradni fond za učesnike konjičkih trka povećan je u odnosu na prošlu godinu i iznosi 8,1 milion dinara, što je najveći fond u regionu i od kako postoji ova manifestacija”, rekao je gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović. U takmičarskom programu naći će se po šest galopskih i kasačkih trka, dok će se višebojci nadmeteti za titulu ljubičevskog viteza. U subotu, kada su na programu polufinalna takmičenja, ulaz na hipodrom biće besplatan, a u nedelju, za vreme finala, one će koštati 300 i 1.000 dinara. U petak, posle otvaranja LjKI, na Trgu oslobođenja održaće se koncert našeg najpoznatijeg pop pevača, Zdravka Čolića. Očekuje se da će ovaj muzički spektakl pratiti preko 20.000 ne samo Požarevljana, već i gostiju iz svih krajeva Srbije.

POKROVITELJ

Aleksandar Vučić je generalni pokrovitelj ovogodišnjih LjKI i počasni predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije. Njen generalni sponzor je “Apatinska pivara”, koja je nedavno Požarevljanima, u čast LjKI, poklonila dva koncerta, “Riblje čorbe” i “Kerbera”.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker