DODELJENE NAGRADE: U opštini Veliko Gradište obeležen Dan vatrogasaca i prosvetnih radnika (VIDEO)

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić sa saradnicima povodom obeležavanja Dana zaštite od požara i Dana prosvetnih radnika primio je pripadnike vatrogasno-spasilačke jedinice i prosvetne radnike Gimnazije i Osnovnih škola, a najuspešnijima za postignute rezultate u radu, uručio prigodne nagrade.

Čestitavši nagrađenima, Milić je dodao: – Iako često pominjemo, nije naodmet podvući i ponoviti da je zaista zadovoljstvo kad napravimo ovaj prijem zbog posla koji vi radite i koji je izuzetno težak. Naš vrtić, tri osnovne i srednja škola imaju izuzetne rezultate i ja to često i s ponosom ističem. Naši učenici osvajaju prva emsta na arepubličkim tekmičenjima gde dobijaju adekvatna priznanja i za sva prva mesta su prigodno nagrađeni. Sportisti iz ovih škola imaju veoma zapažene rezultate, deca koja završe srednju školu su među prvima na listama nekih od fakulteta koji spadaju u teže, a i razne kontrole od strane Ministarstva su spokazale da škole dobro rade – rekao je Milić.

Milić je naveo i da će opština i dalje nastojati da podigne nivo kvaliteta nastave nabavkom novih učila kao što su interaktivne školske table kojih je do sad nabavljeno preko trideset. Takođe, pred zimu se, kako je rekao, završavaju i investicioni radovi na fasadi Srednje škole i Osnovne škole u Srednjevu kao i na proširenju vrtića u Carevcu, a u svim naseljima gde za to ima uslova radiće isturena odeljenja vrtića.

Vatrogascima je predsednik poželeo što manje posla uz najavu da će opština raditi na poboljšanju uslova rada Vatrogasno-spasilačke službe, pre svega nabavkom nove opreme kako bi i dalje uspešno obavljali svoj posao.

Ove godine nagrađeni prosvetni radnici su Katarina Jatić, profesorka fizičkog i Goran Mišić, profesor biologije iz Srednje škole, Svetlana Paunović i Anđelka Stojšić, učiteljice iz OŠ “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu, Suzana Perić, profesorka razredne nastave, iz OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo, Milica Urošević–Ićitović, školski pedagog iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac i vaspitačica, Katarina Milićev, iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ dok se kao najbolji vatrogasac-spasilac istakao Vladimir Cvejić.

Najistaknutijim radnicima u protekloj godini podeljene su prigodne novčane nagrade kao priznanje za rad i izuzetnu ulogu u društvu.

Prijemu su prisustvovali i direktori istaknutih prosvetnih radnika, komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice, predstavnici Opštinskog štaba za vanredne situacije, dok su ispred opštine prisutni bili i predsednica Skupštine opštine, zamenik predsednika opštine, načelnica Opštinske uprave i rukovodilac Odeljenja za opštu upravu.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker