ZLOUPOTREBA U CRVENOM KRSTU POŽAREVAC: Uhapšen sekretar i direktor klanice 8. Oktobar iz Petrovca na Mlavi

Policija je uhapsila sekretara i jednu zaposlenu u Crvenom krstu Požarevac i direktora klanice 8. Oktobar iz Petrovca na Mlavi.

Foto: Ilustracija

Po nalogu Posebnog odeljenja za sprečavanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, policija je uhapsila odgovorno lice i jednu zaposlenu u Crvenom krstu Požarevac S.O. (48) i S.D. (54), kao i direktora klanice 8. Oktobar iz Petrovca na Mlavi B.F. (62) zbog sumnje zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da je S.O u dogovoru sa B.F, omogućio da ova firma dobije javne nabavke za dobra tokom 2018, 2019. i 2020. godine kao najpovoljniji ponuđač, a pri tom je, kako navodi policija, zahtevao i isporuku dobara koja nisu predviđena ugovorom, dok je ugovorena roba naplaćivana po skupljoj ceni od dogovorene.

B.F. se tereti da je falsifikovao službene isprave kojima je vršio naplatu isporučenih dobara, čime je naneta šteta budžetu grada Požarevca u ukupnom iznosu od 6.095.714 dinara.

Sumnja se i da su S.O. i S.D. od početka 2018. do kraja 2020. godine, deo usluga Crvenog krsta vodili bez evidentiranja kroz poslovnu dokumentaciju i prisvajali novčane prihode ostvarene na taj način.

Oni se terete da su ostvarili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.549.156 dinara, suprotno odredbama Statuta Crvenog krsta Požarevac kao humanitarne, nezavisne, neprofitne i dobrovoljne organizacije, čija su imovina i sredstva kojima raspolaže isključivo u funkciji ostvarivanja njegovih programskih ciljeva i zadataka.

S.O. se tereti za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, B.F. za zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje isprave, a S.D. za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker