KRENUO POPIS: Ćate u Petrovcu na Mlavi beleže kvadrate gastarbajtera iz Švajcarske

Predsednik opštine Petrovca na Mlavi, Duško Nedinić, dao je zeleno svetlo popisivačima da započnu beleženje svakog skrivenog kvadrata imovine građana iz ove opštine, koji su na privremenom radu u Švajcarskoj.

Foto: Popisivači na terenu u Petrovcu na Mlavi

Svi građani koji su na privremenom radu u Švajcarskoj, mogu očekivati popisivače koji će u narednih nekoliko meseci proveravati da li se stanje na terenu poklapa sa brojem kvadrata na koje se plaća porez.

Čitav posao finansira Švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju SDC, sa ciljem da se poveća obuhvat naplate poreza na imovinu u Srbiji a, ujedno i da se Švajcarskoj vladi dostavi sva neophodna dokumentacija imovine na uvid građana opštine Petrovca na Mlavi, koji su na privremenom radu u Švajcarskoj, ili primaju Švajcarsku penziju a žive u Srbiji, kako bi bili oporezovani i od strane države Švajcarske na imovinu koju poseduju u Srbiji.

Ovlašćeni popisivači evidentiranje izgrađenih objekata vrše na obrascu – pojedinačnom popisnom listu čiju sadržinu propisuje ministar nadležan za poslove građevinarstva.

– Fizička i pravna lica dužna su da prilikom vršenja popisa ovlašćenom popisivaču omoguće pristup objektima, da stave na uvid svu raspoloživu dokumentaciju koja se odnosi na objekte koji su izgrađeni na lokaciji. Ukoliko ne poseduju navedenu dokumentaciju dužna su da, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, daju tačne i istinite podatke o vlasniku parcele i objekata, kao i da omoguće popisivaču identifikaciju i fizičko merenje objekta. – navodi se u opštinskom obaveštenju.

Popisivači sa sobom nose legitimacije koju su dužni, pri dolasku u određeno domaćinstvo, da je pokažu vlasnicima i članovima tog domaćinstva.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker