BLOKADA U VELIKOM GRADIŠTU: Bivši sudija pokušao autom da pregazi demonstrante, uz psovke! (VIDEO)

Više ekoloških udruženja danas je širom Srbije održalo proteste, kojima se i Veliko Gradište pridružilo blokadom saobraćajnica od 14 časova.

Foto: TPKNEWS

– Danas u 14 časova kao i cela Srbija zaustavili smo vreme i u Velikom Gradištu – navodi naša sagovornica Snežana Radulović Kostić iz Velikog Gradišta.

– Okupljanje je bilo spontano i “organizovano” za 15 minuta. Mnogi nisu imali vremena da nam se pridruže. Prelazili smo ulicu na pešačkom prelazu, bez provokacija, bez uzvika i bilo kakvog oglašavanja. Dva civilna, policijska automobila su bila parkirana i verovali smo da su tu da vode računa o bezbednosti građana. Mirno smo šetali jedan sat, saobraćaj je bio delimično blokiran, jer su neki vozači prelazili preko trotoara, zelenih površina i to sve pred očima policije koja nije reagovala. Nismo ni mi – navodi dalje naša sagovornica.

– U jednom trenutku, auto koji je stao pred pešačkim je krenuo na nas. Ja sam se povukla na trotoar radi svoje bezbednosti, ali on je nastavio zamnom. Na sred trotoara me prvo zakačio retrovizorom po ruci, zatim branikom po nozi. Niko od nas nije reagovao, ja sam mirno ostala da stojim na mestu na kome sam se nalazila, dok je vozač manervisao točkovima po mojim nogama. Policija je sve to gledala i nije izašla da reaguje, da me zaštiti od bahatog vozača koji se nalazio na površini zabranjenoj za motorna vozila, a namenjena pešacima, u kom svojstvu sam ja bila.
Kada je vozač otvorio prozor i počeo da nas psuje, vređa i preti, shvatili smo i zašto nisu reagovali. Bahati vozač je sudija u penziji – , kaže naša sagovornica.

Iako je policija slikala, snimila i popisala registarske oznake svih učesnika mirnog protesta, Snežana kaže da nisu uspeli da ih preplaše.

– Nastavićemo i dalje da se okupljamo. Broj nije bitan. Važno je da pokažemo da je i Veliko Gradište Srbija, da smo tu da podržimo odluku naroda da se ponište ugovori i zakoni koji su štetni po ovu zemlju i njene građane jer Srbija nije na prodaju – , završava svoje izlaganje naša sagovornica, jedna od učesnika mirnih protesta za spas Srbije.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Zašto nije rečeno ime i prezime sudije u penziji. Dokle više skrivanja? Podrška narodu u borbi za normalan život dostojan ljudi.

  2. Hajde Gradištanci, napišite ko je taj sudija u penziji. Da li onaj, što mu je sin advokat u Požarevcu i visoko pozicioniran u SNS ili onaj, koji je pripadnik jedne nacionalne manjine, ili neko skroz treći?

  3. Ma dajte molim vas, ljudi stavite malo prst na čelo, kako je moguće da je gospođu taj automobil prvo zakačio retrovizorom po ruci, pa zatim branikom po nozi i onda točkom manevrisao po nogama??? Gde je tu logika? Ovaj redosled radnji je neizvodljiv. Svi znamo gde se nalazi retrovizor, a gde branik i gde je točak.

    1. Milena, na automobilu postoji prednji i zadnji branik, kao i prednji i zadnji točkovi. Tako da je redosled veoma izvodljiv.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker