13. NOVEMBRA BLOKADA POŽAREVCA: Poljoprivrednici Braničevskog okruga opet izlaze na ulice traktorima

Deo poljoprivrednika najavio je da će 13. novembra krenuti u proteste zato što Vlada Srbije nije ispunila obećanja koja je dala u maju ove godine.

Foto: M. J.

Kako su potvrdili iz udruženja STIG iz Požarevca, do sada su učešće u protestu najavili banatski paori, deo bačkih i sremskih poljoprivrednika.

Do kraja nedelje će se oglasiti i druga udruženja i zvanično doneti odluku o pridruživanju.

Poljoprivrednici će izaći na ulice u svom kraju, a još uvek nije definitivno odlučeno da li će biti blokada saobraćajnica. Velika je verovatnoća da će biti blokada saobraćajnica.

Poljoprivrednici Stiga i Banata su 23. oktobra protesnom vožnjom traktorima kroz grad Požarevac i banatska sela izrazili nezadovoljstvo niskim cenama žitarica. Oni su tada rekli da zahtevaju od Vlade da uredi tržište i podsećaju da se od majskih pregovora, ništa nije promenilo.

Poljoprivrednici traže, kako je i dogovoreno u maju, da se reguliše tržište žitarica jer su cene niže nego na berzama u okolnim zemljama, da dizel sledeće godine na pumpama košta po ceni bez akcize, a ne da plate punu cenu na pumpi, pa da čekaju povraćaj 50 dinara tog poreza jer nije tako dogovoreno.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker