ARSIĆ JE SVETSKI FENOMEN SA DIJAGNOZOM F27! Lud je samo u sudnici, dok je izvan nje savršeno normalan i naoružan

Požarevački narodni poslanik i član Srpske napredne stranke, Veroljub Arsić, živi je dokaz da najbolju političku karijeru prave oni koji su najviše duševno oboleli. U jednom krivičnom postupku 2005. godine on je dobio dijagnozu F27 (šizofrenija) i proglašen je krivično neodgovornom ličnošću. I pored toga, MUP mu nije oduzeo dozvolu za posedovanje pištolja kojim je već izvršio jedno krivično delo.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Veroljub Arsić je narodni poslanik, ima imunitet, dozvolu za posedovanje oružja i dijagnozu F27 šizofrenije. Da bi neki građanin, pa time i sam Arsić, dobio pomenutu dozvolu on mora da bude, između ostalog, neosuđivan i psihički zdrav. U slučaju narodnog poslanika Veroljuba Arsića ovi uslovi nisu ispunjeni.

U požarevački lokal koji drži Dragan Petrović, bivši tužilac, u sitne noćne sate, posle ponoći, 2002. godine, pokušava je da uđe Arsić i to vidno pijan. Kafana je već bila zatvorena, a unutra su bili samo još radnici koji su čistili, pa on ulazi kroz jedan otvoren prozor, ali konobari odbijaju da ga usluže i onako pijanog ga izbacuju na ulicu.

Posle toga on odlazi do svog stana, ali umesto da tu ostane i otrezni se, uzima pištolj kalibra 357 („Kolt”) i vraća se do lokala kako bi se obračunao sa zaposlenima koji su ga izbacili napolje. Pošto su oni u međuvremenu otišli svojim kućama, Arsić pijan i besan puca u vrata, a zatim upada u obližnji stan nekadašnjeg oficira Jugoslovenske armije Dragana Jovanovića u kome zatiče njegovog maloletnog sina koga uzima kao taoca i maltretira ga.

Posle dužih pregovora Arsić je konačno pristao da oslobodi sedamnaestogodišnjeg mladića i da se preda. Okružni tužilac Mita Krstev protiv njega podiže optužnicu, ali je 2005. godine povlači.

Razlog za odustajanje od krivičnog gonjenja bilo je veštačenje jednog požarevačkog neuropsihijatra po kome Arsić boluje od šizofrenije (šifra F27) i da je samo ograničeno krivično odgovoran. Današnji narodni poslanik i bliski saradnik Aleksandra Vučića tada je bio u Srpskoj radikalnoj stranci u kojoj naglo napreduje nakon što je oslobođen optužbi za otmicu i dobio potvrdu da nije normalan. Takođe, iako je stručno potvrđeno da je neuračunljiv, Ministarstvo unutrašnjih poslova mu ne oduzima dozvolu za posedovanje pištolja kojim je počinio krivično delo.

Simptome svog ludila on, međutim, ne može uvek da sakrije ni na javnim mestima. Na jednom mitingu Srpske radikalne stranke Arsić je nasrnuo na lokalnog fotografa poznatog pod nadimkom „Svinger” od koga je dobio pristojne batine. Posle toga on menja taktiku i na zakazane tuče ide sa pištoljem u ruci.

Tadašnjeg potpredsednika Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu Željka Živkovića Gogu 2013. godine telefonom u ponoć poziva na „ferku” (fer tuču), na koju Goga ne odlazi, jer su mu prijatelji javili kako se na zakazanom mestu Arsić pojavio sa pištoljem u ruci. Isto tako je u vreme predizborne kampanje 2016. godine na isto mesto izazvao na pesničenje predsednika MZ Drmno Dejana Grujića i opet u zakazano vreme došao sa pištoljem u ruci.

U to vreme su Grujić i predsednici još šest mesnih zajednica iz tog kraja vodili kampanju za smenu tadašnjeg direktora TEKO-a (Termo-elektrane Kostolac) Dragana Jovanovića zbog nezapamćenih pljački i malverzacija koje je ovaj vršio po nalogu samog Arsića, koji je u jednom telefonskom razgovoru pomenutog Grujića plačnim glasom preklinjao da mu ostave Jovanovića, jer ako on ode neće imati ko da mu daje pare za podmićivanje nikada zadovoljnih članova Vučićevog klana.

Jovanović je, ipak, smenjen, a na njegovo mesto dolazi Milorad Grčić, ali se pljačke nastavljaju, samo na drugačiji način. Železnička pruga Bare – Kasidol koja je bila potrebna kostolovačkom TEKO-u građena je 2011. – 2012. godine. Trasa je dugačka 18 kilometara i plaćena je nešto manje od 20 miliona evra. Pred svoj odlazak Jovanović traži od tadašnjeg direktora „Autotransporta” Pere Mojovića da iseče 10 kilometara pruge i proda je Železari u Smederevu za samo milion evra. Seču je obavio Rade Džokej sa svojom ekipom, a deo šina su otkupili, pa zatim ponovo prodali Romi iz Osipaonice!

Nakon toga neko se ponovo dosetio da je pomenuta trasa veoma značajna za TEKO, pa je ponovo pokrenut tender za izbor izvođača. Kao siva eminencija ovog posla manje se pojavljuje Arsić, a daleko više Andrej Vučić, koji naređuje da se posao dodeli italijanskoj firmi Italiana Costrucioni s.p.a, ogranak iz Beograda, i firmi Bauwesen d.o.o Lazarevac. Verovatno su mu oni ponudili najvišu proviziju. Umesto nekadašnje cene od manje od 20 miliona, pruga je trebala da se graditi za više od 20 miliona evra, s tim što od prethodne izgradnje već postoji oko osam kilometara pruge koju Jovanović nije uspeo da iseče i proda. Provizija, dakle, iznosi više od milion evra po kilometru!?!

Znamo kako se gradnja ove, prethodno izgrađene pa isečene i prodate pruge završila. Policija je krajem februara po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila šest osoba koje su osumnjičene da su lažnim nalozima prisvojili sedam i po miliona dolara za gradnju pruge Bare – Kasidol, koju nikad nisu ni dogradili. Ovaj slučaj privukao je pažnju javnosti i zbog tužiteljki koje su radile na tom slučaju, ali su odmah nakon hapšenja osumnjičenih smenjene.

Da se mi ipak vratimo našem Vecku. Kada je smenjen Jovanović i postavljen Grčić, u jednom lokalu u Drmnu napravljeno je veliko slavlje na koje su došli predsednici svih sedam Mesnih zajednica koje su tražile ovu smenu, na slavlju je bio i Grčić i tadašnji načelnik Policijske uprave u Požarevcu Saša Mitrović.

Na proslavu, međutim nije došao tadašnji gradonačelnik Požarevca Bane Spasović izražavajući na taj način solidarnost sa svojim ucveljenim mentorom Veroljubom Arsićem, koji je ranije tog dana bezuspešno pokušao da nagovori Grčića da potpiše dokument kojim bi se delovi TEKO-a direktno pripojili EPS-u.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

3 Komentari

 1. Za ostalo ne znam…
  Ali gospodin sa slike je JEDINSTVEN SVETSKI FENOMEN ,
  i to pamti i zna ceo ovaj region Istočne Srbije,
  Jer je JEDINI U SRBIJI EVROPI I SVETU BIO PROTIV ,,KORIDORA ŽIVOTA,,
  SVOG SOPSTVENOG REGIONA I ZAVIČAJA.
  I to pred CELOM Srbijom i u direktnom TV prenosu RTS ,
  kada je kao tadašnji šef većinskog poslaničkog kluba SNS u Skupštini Rep.Srbije
  POZVAO SVE POSLANIKE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE
  DA NE GLASAJU ZA SKUPŠTINSKE AMANDMANE NA BUDŽET Republike Srbije ZA FINANSIRANJE i danas najstrožije CENZURISANOG I BLOKIRANOG
  TRANSEVROPSKOG
  (Atlantski okean-Crno more) ,,KORIDORA ŽIVOTA,, /,,ZABRANJENOG KORIDORA,, celog ovog sada demografski,ekonomski,ekološki,
  socijalo …galopirajuće
  IZDIŠUĆEG , IZUMIRUĆEG I NESTAJUĆEG
  ,,AFRIČKOG KONGO REGIONA,,
  Istočne Srbije….
  Navedene skupštinske amandmane javno i transparentno,odlučno i neobirivo argumentovano, i takođe u direktnom RTS TV prenosu , podnela je dostojanstvena i odlučna tadašnja poslanica iz Negotina u Skupštini Rep. Srbije gospođa Radmila Gerov ,
  prava poslanica ovog regiona Istočne Srbije…
  Tom prilikom i u tom svom javnom skupštinskom izlaganju ovaj gospodin sa slike NIJE ZNAO PRAVILNO DA NAVEDE ČAK NI OSNOVNU TRASU OVOG TRANSEVROPSKOG
  (Atlantski okean -Crno more)
  ,,KORIDORA ŽIVOTA,,/
  ,,ZABRANJENOG KORIDORA,,…
  već je u nju ,,ubacio ,, i Kladovo…
  Ali je zato DVA PUTA ,I OBA PUTA POTPUNO ,
  NAGLASIO DA JE ON SAM …
  LIČNO …
  BAŠ IZ OVOG REGIONA ISTOČNE SRBIJE
  PROTIV ČIJEG JE ,,KORIDORA ŽIVOTA,, TADA POZVAO DA GLASAJU SKUPŠTINSKI POSLANICI…
  I SVI skipštinski poslanici iz ovog regiona Istočne Srbije iz SNS i tadašnje vladajuće koalicije
  (njih ubedljivo dvocifren broj,
  i koji su SVI bili detaljno, potpuno i od autora direktno, upoznati sa svim aspektima i značajem ,,KORIDORA ŽIVOTA,, ….
  i ,,kleli se ,, u njega kao jedini ,,spas,, celog ovog.regiona Istočne Srbije koji je i tada bio u teškom stanju… ) ,
  SAMO SU NEMO I NISKO
  ZBOG TV KAMERA RTS…SPUSTILI GLAVE …
  ALI NISU PODIGLI RUKE ZA ,,KORIDOR ŽIVOTA,,SOPSTVENOG REGIONA I ZAVIČAJA…
  Naprotiv.
  I da nije katastrofalno TRAGIČNO za CEO ovaj regionIstočne Srbije bilo bi to totalno komično…zar ne…?
  I sve ovo stoji u stenogramima skupštinskih zasedanja ,
  i može se naći na
  www. parlament .rs …
  a i u arhivi snimaka skuštinskih sednica. A i svako na Youtube može pronaći isnimak podnošenja ovih amandmana od strane prave i dostojanstvene poslanice i iz Negotinske krajine i Istočne Srbije gospođe Radmile Gerov …
  ako za pretragu koristi njeno ime …
  Ne znam gde je danas i šta radi gđa R.Gerov …
  ali se nadam da je dobro i zdravo .
  A za ovog gospodina sa slike vidim da jeste…i to je da je baš ,baš dobro …
  i da je još uvek i ovde Beogradu… i u Skupštini Srbije …aktivan.
  Baš lepo.
  A GDE JE SADA CEO OVAJ ,,AFRIČKI KONGO REGION,, Istočne Srbije …?
  Vidim na susednom članku na ovom Portalu da se u njega uvoze radnici iz Indije…u Kučevo…
  Ali i o tome , da će uskoro i to doći na red u ovom IZDIŠUĆEM , IZUMIRUĆEM I GLUVONEMOM regionu Istočne Srbije …pisano više puta na ovom Portalu ,kao i to isto kao ovaj komentar, …
  direktno iz 🚞 …😀
  PS…. a za sve zaintepresovane za nove i najnovije info. o SULTANSKI najstrožije cenzurisanom i blokiranom TRANSEVROPSKOM
  (Atlantski okean -Crno more)
  ,,KORIDORU ŽIVOTA,,/,,ZABRANJENOM KORIDORU,, celog ovog IZDIŠUĆEG I IZUMIRUĆEG regiona Istočne ISrbije … sve info na javnoj Facebook.grupi : AUTOPUT ISTOČNE SRBIJE
  (sa više od 3.500 stalnih i javnih članova… pojedinačnih i kolektivnih ..
  i desetinama većim brojem posetilaca …
  I pozz.iz 🚞 ..
  i 🍖 za par (2-3)onih istih bezimenih itragikomičnih malih botove iz ,,Gigine šupe,, na ovom portalu…koji se uvek jave kada pomene ,,KORIDOR ŽIVOTA,,
  jer i oni su naši…😉 …
  I neka pozdrave preko njihovih 87 njima viših nivoa …svog veličanstvenog gospodara SULTANA Srbistana …
  od CELOG ovog sada izdišućeg i izumirućeg regiona Istočne Srbije …
  ..a mogu i od mene…
  znaće od koga je.
  KRAJ .

 2. ….. Pa KADA SULTAN
  BUDE SMEO
  DA BILO GDE
  I BILO KADA
  JAVNO IZGOVORI IME
  OVOG TRANSEVROPSKOG
  (ATLANSKI OKESN-CRNO MORE) ,,KORIDORA ŽIVOTA,,/,,ZABRANJENOG KORIDORA :
  MULTIMODALNI SAOBRAĆAJNI KORIDOR -ISTOK
  (CRNOMORSKI KORIDOR) …
  ….. može da mi se javi…
  I neka ponese sve te njegovim ,,sultanske koridore ,, u Istočnoj Srbiji …zajedno sa dvim tim njegovim mapama …😀😀😀

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker