TEORIJA ZAVERE POSTALA REALNOST: Od danas digitalni kovid-pasoš za vakcinisane građane Srbije

Svi građani Srbije koji su primili vakcinu od danas će dobiti digitalni sertifikat o vakcinaciji, takozvani kovid-pasoš, uz pomoć kojeg će moći odmah, ili uskoro, da uđu u Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju, Grčku, na Kipar i u mnoge druge zemlje koje će u narednom periodu otvoriti granice za imunizovane.

Ilustracija

Vakcinisani možda neće biti privilegovani pred nastupajuću turističku sezonu, ali će im svakako odlazak u pojedine inostrane zemlje biti olakšan utoliko što će umesto negativnog PCR testa morati da imaju samo sertifikat o vakcinaciji.

Vakcinisani u Srbiji praktično neće moći da zaborave ili izgube taj dokument pošto će, kako je najavila premijerka Ana Brnabić, od 1. maja dobijati i digitalni sertifikat o vakcinaciji.

Kako je istakla, neke zemlje su već spremne da prihvate srpske sertifikate pa će zahvaljujući njima građani moći da putuju lakše i bez PCR testova.

A šta će sadržati ti digitalni kovid-pasoši? Prema najavama, u tom dokumentu pored imena i prezimena vakcinisanog stajaće datum, mesto vakcinacije i vrsta vakcine.

Kako vreme prolazi teorija zavere o kovid-pasošima, kako su je okarakterisali pre ne više od godinu dana, sada je sve jasnije da će biti ulaznica za mnoge zemlje u Evropi ili svetu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker