AKCIJA “ARES” NIJE ZAOBIŠLA POŽAREVAC: Uhapšen Mlađan Micić Pacov, pa pušten!

U petak na teritoriji cele Srbije MUP Srbije sproveo je akciju pod nazivom „ARES“ u kojoj je uhapšeno 360 lica pod sumnjom da su vršila razna krivična dela. Ares nije zaobišao ni Požarevac, tako što je požarevačka policija uhapsila dvojicu kriminalaca.

Mlađan Micić Pacov

Prvo je u petak ujutro sa parkinga sedišta PU“Požarevac“ put Malog Crnića krenula pod punom opremom interventna grupa požarevačke policija. Sa njima su krenula i dva džipa puna pripadnika žandarmerije. Mnogi građani su se pitali kuda i zašto ide kolona vozila. Do nedelje nije se znalo za razlog te akcije, a pre toga ni od jednog državnog organa nismo mogli da dobijemo neku informaciju, jer se detalji akcije čuvali u najvećoj tajnosti. U nedelju su objavljenje prve infermacije o rezultatima te akcije. Što se tiče akcije na teritoriji koju pokriva požarevčka policija ona se odvijala na teritoriji opštine Malo Crniće. Prvo je policija otišla u Smoljinac, gde su zajedno sa žandarmima u spektakularnoj akciji uhapsili poznato lice za debelim kriminalnim dosijeom. Radilo se o nekadašnjem pripadniku zemunskog klana Mlađanu Miciću Pacovu(47), koji je zbog dilovanja droge, dok je bio pripadnik zemunskog klana, osuđen na kaznuod 12 godina zatvora, koju je je u potpunosti izdržao. Mićića je policija uhapsila u porodičnoj kući i nije pružao otpor, tako da žandarmerija dodatno nije intervenisala, pošto za to nije imala potrebe, a upravo zbog te mogućnosti ova eletna policijska jedinica bila je i angažovana.

Ares hapšenje

Mićić je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa njegove porodične kuće i drugih prostorija policija je pronašla ručnu bombu starije proizvodnje, pištolj, dva okvira sa po osam  metaka i okvir za pištolj bez municije. Nako npolicijskog zadržavanja Mićić je sa pomenutom prijavom prebačen u Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu gde je saslušan. Tužilaštvo je nakon saslušanja donelo rešenje o pokretanju istrage i predložilo da se Mićiću odredi pritvor do 30 dana, kako ne bi uticao na svedoke i ponovio krivično delo za koje se tereti. Sudija za prethodni postupak prihvatio je da se pokrene istraga, ali je odbilo zahtev tužilaštva, da se osumnjičeni pritvori, tako da je Mičić pušten da se brani sa slobode.

Ranije hapšenje Pacova

U nastavku akcije uhapšen je i Goran Paunović Goče (49), za kojim je bila raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne od 11 godina i dva meseca, na koju je 2003. godine pravosnažno osuđen.On je zbog dva razbojništva osuđen jednom na pet a drugi put na sedam godine zatvora, što mu je sud zbirno  dosudio jedinstvenu kaznu gazni od 11 godina i dva meseca zatvora. Paunović je gotovo 14 godina izbegavao izdržavanje kazne, pošto se svo to vreme, uz pomoć jataka, vešto skrivao, malo u selu, malo u Srbiji, a najviše u inostranstvu.

Pretresom prostorija koje je koristio osumnjičeni policija je pronašla oko 100 grama marihuane, zbog čega će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Za razliku od Mićića kome je sud omogućio da se brani sa slobode Paunović je odmah, nakon hapšenja, sproveden u Kazneno-popravni zavod Zabela na izdržavanje kazne, poštu mu je presuda pravosnažna.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker