MITO I KORUPCIJA: Agencija naložila smenu predsednika opštine Petrovca na Mlavi, on nosilac liste SNS-a

Agencija za borbu protiv korupcije naložila je smenu predsednika Opštine Petrovac na Mlavi, Duška Nedinića, jer je utvrđeno da je tokom vršenja javne funkcije bio u sukobu interesa.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić je dolaskom na vlast uklonio objekat, nekadašnji kafić iz pešačke zone, ulica Bate Bulića, poznat kao “Staklenik” a na tom mestu je omogućio njegovom ocu da postavi letnju baštu za svoj kafić.

Omogućio je da tržni centar “Invest Export” u kome se nalazi advokatska kancelarija njegovog oca i pomenuti kafić dobiju dozvolu za rad iako taj tržni centar nije ucrtan u katastar nepokretnosti.

Zloupotrebio je položaj predsednika opštine i isplatio svom ocu Peri Nediniću 10.164.175,64 din, a na osnovu presude osnovnog suda u Petrovcu na Mlavi 64.P.br.276/17 od 18.10.2017. godine. Presuda je potvrđena presudom apelacionog suda u Kragujevcu GŽ.244/20 od 03.02.2021. godine.

Agencija za borbu protiv korupcije je još 2021. godine naložila da Duško Nedinić bude razrešen funkcije predsednika opštine, jer je utvrđeno da je tokom vršenja javne funkcije bio u sukobu interesa, na šta se ova vlast oglušila.

Sa svojim kumom Urošom Svetojevićem kupio je oko 10 nekretnina (stanova) i to na lokacijama Zlatibor, Belgrad, Petrovac na Mlavi. Svakom detetu je kupio po jedan stan a ostali se vode na kuma Uroša sa kojim je vezan ugovorom o doživotnom izdržavanju kako ih ne bi otuđio i prodao.

Za vreme mandata predsednika opštine kupio je automobile za svoju porodicu u vrednosti od 200.000 evra. Svake godine ide 4 puta na more – Crna gora, Grčka, Egipat, Turska. I sve ovo je ostvario sa platom od 105.000 dinara.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Можда не разумем али није агенција наложила смену бећ само јавно објављивање препоруке за разрешење.А препорука значи како оћете може и не мора ,ми вам само кажемо. Није проблем у Дулету већ у систему.
    А Дулета лично знам и он и супруга су јако јако штедљиви а обоје раде тако да не компликујете ствари

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker