ZLATNA HISTERIJA TRESE PETROVAC NA MLAVI: Pročulo se da su radnici našli pun sanduk zlata kopajući za gasovod

Meštani sela Kamenovo i Zabrđe nadomak Petrovca na Mlavi tvrde da su izvođači radova na gasifikacionoj mreži na delu puta (Drobež) između ova dva sela, pre par nedelja bagerom otkopali sanduk pun zlata koji, uistinu, do danas niko nije video.

Ilustracija

U policiji nam je rečeno da nisu imali ni jednu prijavu da je bilo kakav sanduk sa zlatom pronađen, da bi oni o tome morali da budu obavešteni i da bi to blago moralo da završi u trezoru Narodne banke Srbije.

Radnici firme koja radi na kopanju gasifikacione mreže kažu da nisu pronašli nijedan jedini gram zlata i da je sve izmišljeno, dok se cela priča već pročula Petrovcem pa su tragači za blagom već pohrlili da prekopavaju obližnji teren.

NISMO PRONAŠLI NI GRAM ZLATA

„Mi smo se u trenutku našalili sa meštanima sela koji tu prolaze i pitaju da li smo nešto iskopali. Možda je neko od kolega rekao: otkrili smo sanduk sa zlatom, pa je to otišlo mnogo daleko. Da li mislite da bi zaista i dalje radili ovde da smo nešto pronašli?“, pita se radnik ovog preduzeća koji je zatražio da ostane anoniman.

Put imeđu sela Kamenovo i Zabrđa

Međutim, meštani Kamenova i Zabrđa su sumnjičavi:

“Ja sam bila na njivi, kada sam videla na nekih 100 metara od mene da se tamo pored radnika okupila veća grupa ljudi. Mislila sam da su nešto iskopali, ali nisam ni sanjala da je to sanduk pun zlata. Posle toga čujem, pričaju komšije, kako su radnici pronašli sanduk pun zlata”, prepričava nam meštanka iz jednog od ovih dva sela, koja je takođe zatražila od nas da ostane anonimna.

Pripoveda se o zlatu koje niko nije video i u Petrovcu na Mlavi, a histerija je zahvatila sve tragače za blagom koji sad, uglavnom noću, hrle da prekopavaju njive u blizini temelja stare crkve koja se na tom delu nalazila.

Put imeđu sela Kamenovo i Zabrđa

Kako su nam ispričali meštani ova dva sela, na tom delu puta koji nazivaju Drobež, od nekadašnje stare crkve koja je tu bila izgrađena sada su ostali samo njeni temelji nakon što se vremenom srušila. Legenda kaže, da je ispod njenih temelja zakopano prokleto zlato, i zbog straha od prokletstva, do sada se još niko nije usudio da ode i pretraži teren oko crkve da li zaista postoji zlato o kome se do sada samo propoveda.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker