Božić Bata podelio paketiće najmlađima u Kisiljevu (FOTO)

Članovi Omladinskog udruženja iz Kisiljeva, pobrinuli su se da Božić Bata najmlađim meštanima iz sela podeli paketiće.

Da Božić protekne uz puno poklona pobrinula se ovdašnja organizacija Omladinskog udruženja, koja je obezbedila 48 poklon- paketića, za sve najmlađe u selu.

Foto: Privatna arhiva

Pred Božić članovi Omladinskog udruženja podelili su bombone deci u porti crkve za vreme paljenja badnjaka, a posle, od vrata do vrata podelili paketiće najmlađima u selu.

Foto: Privatna arhiva

– Odlučili smo da paketiće donesemo za Božić. Mi ćemo uvek pomagati deci i porodicama kao stubu našeg društva. Uvek ćemo pomagati ovakve i slične akcije iz sveg srca, sa željom da svi u ovim prazničnim danima osete da, moji saradnici i ja vodimo računa o njima i možemo da budemo podrška –, rekao je Vlada Đorđević predsednik Omladinskog udruženja.

Foto: Privatna arhiva

Omladinsko Udruženje iz Kisiljeva osnovano je 28.aprila 2017. godine, i njegovi članovi su do sada u raznim organizovanim akcijama sa ljudima dobre volje iz sela, uradili i doprineli više nego što je aktuelna vlast uradila svih ovih godina do sada.

BOŽIĆ BATA

U pravoslavnoj tradiciji ne postoji Deda Mraz, odnosno postoji Sveti Nikola Mirlikijski Čudotvorac ili Božić Bata, veliki hrišćanski svetitelj koji se proslavio svojim Bogougodnim delima i milosrđem.

Foto: Privatna arhiva

Tajno poklanjanje i darivanje koje je Sveti Nikola za života činio su osnov mita o savremenom Deda Mrazu. I dok je savremeni Deda Mraz ikona modernog potrošačkog društva u kome je cilj kupiti što više poklona i tako se pokazati, dotle je naš Božić Bata simbol darežljivosti i tajnog milosrđa da se pomogne onima kojima pomoć istinski i treba. Božić Bata je u pravoslavnoj tradiciji simbol naše dužnosti i potrebe da pomognemo onima koji nemaju i kojima je pomoć potrebna: deci i siročadima, beskućnicima, bolesnima i usamljenima.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker