ZLATNA POBEDA: Trijumf Srbije u Dablinu, Mundijal nadohvat ruke (VIDEO)

Srbija je na pragu Mondijala! “Orlovi” su ostvarili veliku pobedu u Dablinu nad Irskom 1:0, a strelac pobedonosnog gola bio je aleksandar Kolarov u 55. minutu.

Duel longa i Maksimovića, Foto: EPa/AIDAN CRAWLEY

Srbija je na prvom mestu u grupi i dva kola pre kraja kvalifikacija ima četiri boda više od Velsa koji se mučio i pobedio Moldaviju, a pet više od večerašnjeg tima kome smo naneli poraz na domaćem terenu.

Srbija je imala inicijativu u prvih desetak minuta, a onda su se snage na terenu promenile. Irska je povela preko Dafa baš u tom 10. Minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Nastavili su Irci da napadaju i dugo su pretili, čak i imali nekoliko obećavajućih prilika koje nisu iskoristili.

Najbolju šansu za naš tim imao je Aleksandar Mitrović, koga je Kostić odlično proigrao u 32. minutu, ali je naš napadač uputio ne tako jak šut, koji nije zadao probleme Rendolfu.

Rukavina je u finišu prvog poluvremena takođe imao šansu da „orlove“ dovede u vođstvo, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio preko gola.

Na početku drugog poluvremena snage na terenu su bile ujednačene sve do 55. minuta kada je Kolarov bombom sa desetak metara posle asistencije Kostića zakucao loptu od prečke u mrežu i doveo Srbiju u vođstvo.

Od tog trenutka, naši momci pametno su čuvali loptu, da bi u 69. minutu posle jedne dikutabilne odluke čakira prilikom starta Maksimovića nad Marfijem, naš štoper dobio crveni karton.

Desetak minuta pre kraja Irska je opasno pritisla, a Srbija je igrala na ivici bunkera. Srećom, naši momci su uspeli da odbrane rezultat i stekli su ogroman kapital.

Do kraja je ostalo još dva kola, a naši igraju sa Gruzijom kod kuće, pa sa Austrijom u gostima. Ukoliko „orlovi“ iskoriste zicer i savladaju Gruziju na domaćem terenu, plasiraće se na Mondijal u Rusiju 2018. godine.

GRUPA D

8. kolo

Republika Irska – Srbija 0:1 (0:0)

Moldavija – Vels 0:2 (0:0)

Austrija – Gruzija 1:1 (0:1)

 

TABELA

1. Srbija 8 5 3 0 17:7 18

2. Vels 8 3 5 0 12:5 14

3. Republika Irska 8 3 4 1 9:6 13

4. Austrija 8 2 3 3 10:10 9

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker