PETROVAČKI NAPREDNJACI NEPOBEDIVI: 29.000 evra za čišćenje i lakiranje 8 klupa od drveta i gvožđa

Izreku „Bolje ništa ne raditi, nego raditi pogrešno” petrovački naprednjaci su promenili u „Radi bilo šta, samo ako imaš korist”.

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Ono što su drugi započeli, trenutna naprenjačka vlast u Petrovcu na Mlavi je usavršila i nastavila. Naime, opštini Petrovac na Mlavi dodeljena su sredstva iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u iznosu od 7,5 miliona dinara za realizaciju 2 projekta.

Jedan od tih projekta odnosi se na nabavku mobilnog protivplavnog sistema u cilju zaštite stanovništva i objekata od elementarnih nepogoda, i vrednost ovog projekta iznosi 4,1 miliona dinara. Što je do nekle i realna cifra.

Ali, dva plus dva nisu tri, nego četiri. A izgleda da petrovački čelnici nisu političari, nego lopovi. Tako da ih nagon za pljačkom ne napušta pa su konkurisali projektom pod radnim nazivom „Sanacija gradskog trga sa pripadajućom pešačkom zonom“ i za koji su dobili sredstva u iznosu od 3,4 miliona dinara, kojim je navodno obuhvaćeno kompletno čišćenje i lakiranje ulice Bate Bulić u delu koji je predviđen za pešački saobraćaj.

Međutim, ulica Bata Bulić, takozvana pešačka zona u Petrovcu na Mlavi, kompletno je rekonstruisana krajem 2016. godine, i 23. decembra iste godine je i svečano otvorena, tako da sada trenutno nema nikakve potrebe da se bilo šta sanira u toj ulici, sem 8 klupa za sedenje od drveta i gvožđa koje imaju potrebu da se očiste i lakiraju.

Ruku na srce, kako nam potvrđuje i naš insajder iz petrovačke opštine, jeste da nije precizirano šta, ali u projektu je navedeno da radovi obuhvataju kompletno čišćenje i lakiranje. Na kraju krajeva, nakon dugogodišnje prakse, petrovačkim čelnicima ovo je jedan od omiljenih načina izvlačenja para iz državnog budžeta, a usput time mogu i da se pohvale.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker