KOKEZA PETROVAČKOG FUDBALA: Bistrički lokalni šerif – kralj nameštenih utakmica

“TPKNEWS” je već pisao o bahatom i nedoličnom ponašanju Bobana Špirića direktora Elektromorave u Petrovcu na Mlavi kada je mladiću od dvadeset godina opalio šamar kao i terevenkama kod bistričke crkve u vreme policijskog časa.

Boban Špirić/Foto: Screenshot Facebook

Ovog puta šerif iz Bistrice je u novoj ulozi, ulozi kralja nameštaljki fudbalskih utakmica u ligi MFL „Mlava“ gde se takmiči i fudbalski klub FK „Bistrica“ čiji je Špirić finasijer, predsednik i igrač.

Naime u dosluhu sa ljudima iz sudijske organizacije i čelnicima fudbalskog saveza Braničevskog okruga – FSBO, Špirić kroji sudbinu klubovima koji se bore za opstanak u ovom rangu takmičenja. Zloupotrebom službenog i političkog položaja, ucenama i pretnjama vrše se pritisci kako na sudije tako i na klubove koji nemaju zaštitu lokalnih funkcionera ili finansijera klubova. U borbi za opstanak je više od polovine klubova jer zbog reorganizacije takmičenja iz lige ove sezone ispada minimum 5 klubova. Od ovakve situacije najviše koristi imaju sudije koje za pobedu određenog kluba uzimaju od 150 do 300 evra a kada su u pitanju takozvani derbi mečevi gde se susreću direktni rivali za opstanak onda su svote trostruko veće.

Poslednja u nizu nameštaljki dogodila se na fudbalskoj utakmici između „Krilaša“ iz Ćovdina i Bistrice koja je odigrana u Ćovdinu. Bistrici su bila neophodna 3 boda kako bi uplovila u sigurnu luku spasa dok je domaćin drugoplasiran u takmičenju.

Iako je domaćin i slovi za ekipu koja ne igra nameštene utakmice, na scenu je nastupio Špirić koji je pred sam početak utakmice ponudio novac za kupovinu bodova. Pošto domaćinu novac nije bio u prvom planu jer finansijski dobro stoji, lokalni šerif se poslužio drugim trikom pa je domaćinima pored novca obećao i novu trafo stanicu za selo. Na kraju je dogovor postignut pa su Ćovdinci pored 800 evra „dobili“ i obećanje od velikog poglavice bistričkog fudbala da će im biti urađena trafo stanica u najkraćem mogućem roku.

Nakon uzetih bodova u Ćovdinu i gotovo sigurno izborenog opstanka Špirić se uključio u dalji rasplet takmičenja i među drugim klubovima.

Kako saznajemo, Špirić da bi se dodvorio nekim političkim krugovima iz susedne žagubičke opštine, zdušno lobira da se pomognu ekipe Borca iz Vukovca i Poleta iz Suvog Dola a sve na štetu petrovačkih klubova. Tako je u silnom mešetarenju prvo Borac iz Velikog Laola odustao od daljeg takmičenja a zatim je šanse za opstanak izgubila još jedna ekipa iz petrovačke opštine FK „Radnički“ iz Knežice.

Trenutno su ostala još dva kola a u zoni ispadanja su dva kluba iz petrovačke opštine (Veliki Popovac i Zabrđe) i dva kluba iz žagubičke opštine (Borac i Polet) kao i ekipa iz crnićke opštine Sloga iz Velikog sela.

Pošto se rezultati narednog kola već unapred znaju, kao i to da će po svemu sudeći Bistrica „pustiti“ kao domaćin ekipu iz Velikog sela, a Dubočka ekipu Borca iz Vukovca sa kojim imaju bratske odnose, na kraju će u niži rang ispasti neko od petrovačkih ekipa Sloga iz Velikog Popovca ili Zabrđe.

Na kraju, ko bude imao više novca i veću milost kralja nameštaljki taj će i izboriti opstanak.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker