BIO LJUT, PA REŠIO DA SE OSVETI: Zapalio tetki kuću u Topolovniku jer ga je izbacila! (VIDEO)

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podiglo je optužnicu protiv Željka Nikolića (19) iz Topolovnika, zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Foto: Privatna arhiva

Optuženi se sumnjiči da je 13. jula ove godine, došao u kuću svoje tetke R. P. (21) u Topolovniku, gde je i on ranije živeo. Tada se popeo na sprat i u tri sobe zapalio odeću i zavese, a onda izašao.

Vatra je ubrzo zahvatila ceo sprat, a onda se proširila i na dvorište komšije Drakčeta Stojimirovića. Komšiji su u požaru izgorele štala i šupa, sa tehničkim uređajima, nameštajem i PVC stolarijom. Ukupna šteta koju je optuženi izazvao požarom procenjena je na 15.000 evra.

Foto: Privatna arhiva

On je uhapšen 26. jula, ali je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode, jer se radi o mlađem punoletniku. Tokom istrage saslušani su i on i oštećena lica i uskoro se očekuje da u Osnovnom sudu bude zakazan glavni pretres.

Motiv ovog krivičnog dela jeste taj što je tetka optuženog izbacila iz kuće u kojoj su zajedno živeli, čim je vlasnica kuće prenela vlasništvo na nju. Pošto je bio jut zbog izbacivanja, jer nije imao gde da živi, rešio je da se osveti tetki podmetanjem požara.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker