ZAKLAO JE NOŽEM ZA KLANJE SVINJA: Doživotna Rumunu zbog silovanja i ubistva baka Radinke iz Rečice

Rumun Virđinel Jovanov (38) osuđen je na doživotnu robiju zbog pokušaja silovanja i ubistva bake Radinke Kostić (86) u januaru 2021. godine u selu Rečica kod Požarevca.

Foto: Screenshot/Privatna arhiva

Virđinel je najpre bio osuđen na 20 godina robije, ali je nakon žalbe Višeg tužilaštva u Požarevcu, Apelacioni sud odlučio da mu se izrekne najveća moguća kazna.

Podsetimo, ovaj jezivi slučaj otkriven je 4. januara prošle godine, kada je baka Radinka pronađena mrtva u svojoj kući u Rečici.

Ovaj težak zločin policija je rasvetlila za manje od 20 sati, od kako je komšinica nastradale starice našla njeno telo prerezanog vrata u lokvi krvi, na podu njene kuće. Efikasnom akcijom istražnih organa ubica je uhapšen.

Nakon detaljne istrage, utvrđeno je da je Virđinel Jovanov koji je živeo u bakinom komšiluku, upao u njenu kuću sa namerom da je siluje.

Virđinel je sa sobom poneo nož za klanje svinja, a kada je ušao u kuću ona je spavala. Prišao je i naredio joj da skine odeću, a pošto je ona to odbijala pokušao je da je obljubi. Nesrećna starica se sve vreme branila, pa nije uspeo u bolesnoj zamisli. Na kraju je potegao nož i počeo da je ubada po stomaku i grudima. Kada ju je izbo, Virđinel je starici prerezao vrat.

Viši sud u Požarevcu osudio je Virđinela Jovanova 21. aprila ove godine na 20 godina robije, ali je tužilaštvo uložilo žalbu. Žalba je prihvaćena i on je osuđen na doživotnu robiju.

(Tpknews.com/S. Andrijana)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker