TREĆI AKCIDENT ZA MANJE OD TRI MESECA: Iz hladnjače u Braničevu ponovo ispuštene nepoznate materije u reku Pek

U reku Pek, u delu koji protiče između golubačkog naselja Braničevo i sela Kusiće, opština Veliko Gradište, ponovo su, sredu, 14. septembra, iz hladnjače Coolfood koja se nalazi u naselju Braničevo, ispuštene nepoznate materije.

Foto: Facebook

Jedan od meštana Braničeva kaže da je nepoznata materija izrazito crvene boje i da je veoma uznemirila meštane. Za sada nisu primećene posledice po živi svet u reci, jer je moguće da se radi o organskoj materiji koja nije štetna, ali su za svaki slučaj obaveštene nadležne institucije.

Analize uzorkovanih otpadnih voda, vode reke Pek i uginule ribe uzete tokom poslednjeg akcidenta odnosno pomora riba, koji se dogodio 23. avgusta ove godine, još uvek nisu poznate javnosti, kaže meštanin Braničeva.

Kako dodaje zbog učestalih incidenata izlivanja ovog leta, te uznemirenosti meštana priobalnih sela, izuzetno je važno da nadležne institucije utvrde ko je počinilac, preduzmu zakonom predviđene mere i što je najvažnije, obaveste javnost. Poverenje u institucije je generalno nisko i ovo je dobra prilika da pokažu svoju efikasnost i umire meštane. Svaki drugi scenario ne ide u prilog izgradnje poverenja u rad institucija.

Podsetimo, krajem avgusta, u mestu Braničevo i selu Kusiće došlo je do pomora ribe u reci Pek. Mesec dana pre toga dogodilo se slično odnosno došlo je do ispuštanja određenih materija crne boje, kada je voda u reci bila crna i širio se veoma neprijatan miris. Tada su opet izašli inspektori na teren.

(Tpknews.com/S. Andrijana)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Od svih ovih izuzetno brojnih komentara ljudi koji žive pored Peka… nema više mesta za neki duži komentar Jernjen.Gužva je velika gužva kao u
    onom tramvaju za Voluju.i. Kučevo preko Velikog Grsdišta i Majdanpeka.
    Ili kao na onom tamo trgu u Kučevu gde je u baš u toku veliki skup građaana za odbranu njihovog ,,zlatnodnog ,,Peka….i ravoj turizma…
    Ili u onoj tamo Giginoj šupi za dežurne botove na ovom portalu….
    I Pozdrav iz 🚞

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker