MONSTRUM PROMENIO ISKAZ: Počelo suđenje ubici male Anđeline (3) u Zaječaru! (VIDEO)

Suđenje Vladici Rajkoviću (28) iz zaječarskog sela Vratarnica, koga cela Srbija zna kao monstruma silovatlja i ubicu trogodišnje Anđeline Stefanović i Dragane Stanković (47), počelo je juče. Monstrum se izjasnio da nije kriv.

Vladica Rajković stiže u sud / Foto: Suzana Božinović

Osumnjičeni je pred sudom priznao ubistvo Dragane Stanković, ali je izjavio da nije ni silovao, niti ubio trogodišnju Anđeliju.

– Promenio je iskaz, jer je prvobitno sve optužbe vezane za Anđeliju priznao. Sada je izjavio da to nije učinio, a da je tada priznao jer su ga u policiji tukli. Obdukcijski nalaz, biološki dokazi, kao i sve analize jasno govore da je kriv po svim optužbama. Tražićemo najstrožu kaznu propisanu zakonom, a to je 40 godina zatvora. Nesumnjivo je da je kriv. U sudnici je bio smiren, hladan, kao da ništa loše nije uradio. A videla sam fotografije unakaženog tela… To je dete visoko jedva 80 santimetara, on se iživljavao toliko da joj je koža rascepana na međunožju – kazala je Maja Atanasković, advokat iz Beograda, koju je angažovala Fondacija ’’Tijana Jurić’’ da zastupa porodicu ubijene devojčice.

Od dana devojčicinog ubistva, 9. jula prošle godine, Rajković se nalazi u pritvoru u okružnom zatvoru u Zaječaru. Malena Anđelina otišla je u smrt u najnovijoj haljinici, doterana, sa frizuricom koju joj je majka napravila. Devojčica je pre smrti bila srećna, nasmejana, igrala se sa vršnjacima na rođendanu, odakle ju je monstrum oteo i poveo u najmučniju smrt.

Suđenje najviše iščekuje Danijela Stefanović, neutešna majka ubijene devojčice.

– Tada je došao moj brat Dalibor i pitao me da povede moju ćerku na prvi rođendan kod svog prijatelja Perice Rajkovića, Vladičinog rođenog brata. Obukla sam ćerku, napravila joj frizuru i poslala je na rođendan u kuću koja je tik do naše. Nisam ni slutila da je šaljem u smrt. On, zlotvor i čudovište, igrao se sa decom, pravio im balone, šalio se sa njima… Vladica je na rođendanu zabavljao decu, igrao se sa njima, čak se i fotografisao. U jednom momentu uhvatio je Anđelinu za ručicu i odveo je sa rođendana. Devojčica je veselo krenula sa njim, a što i ne bi sa „dragim čika Vladicom’’.

– Odveo ju je u obližnju šumu. Pocepao odeću. Silovao je. Onda je uzeo kamen i udarao svom silinom. Udarao ju je i pesnicama. Dete je utihnulo. Krvavo, razbijenih kostiju, rascepane kože po stomačiću, rukama, licu. Pronađena je oko 600 metara dalje, bačena u jarak, kao džak smeća. Lice joj je bilo neprepoznatljivo, telo unakaženo – kazali su tada pripadnici policije.

Vladica je nakon zločina oprao svoju krvavu odeću u obližnjem Timoku, vratio se kući, presvukao, a mokru garderobu stavio na žicu da se suši. Vratio se na rođendana kao da se ništa nije desilo. Ali pitali su ga gde je Anđela, videli su da odlazi sa njim. On je hladno odgovorio da je devojčicu ostavio na obližnjem autobuskom stajalištu.

Rođendan se nastavio, čulo se dečje kikotanje, a samo nekoliko stotina metara dalje ležalo je Anđelinino oskrnavljeno telo.

Uhapšeni ubica na saslušanju je najpre samo ćutao, kao da ne čuje pitanja.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker