ŽAGUBICA: KUD „Mladost“ iz Krepoljina, na Internacionalnom Festivalu “Štefan Patrut“ u Rumuniji (VIDEO)

Kulturno – umetničko društvo „Mladost“ iz Krepoljina, gostovalo je proteklog vikenda, od prvog do trećeg oktobra, na Internacionalnom festivalu „Štefan Patrut“ u Rumuniji u opštini Boldur, mesto Buzijaš.

KUD_Mladost_u_Rumuniji

Sada već drugu godinu za redom, na Festivalu „Štefan Patrut“ koji se održava u čast rumunskom poetičaru, Ansambl „Mladost“ predstavio se srpskim spletom igara „Srbija“ i vlaškim igrama, a deo umeća pokazale su i sestre Marić iz Osanice, kao i profesor muzike Dragan Nikolić.

Predsednik komune Boldur, Kristijan Konstantin Stoi, govorio je o samoj organizaciji festivala koji postoji od 2012. godine i iskazao je posebno zadovoljstvo što je Kulturno –umetničko društvo iz Srbije, opštine Žagubica, uzelo učešće. Sam festival, kako je rekao, iz godine u godinu dobija na vrednosti jer okuplja više posetilaca, a ima i dosta sponzora koji žele da učestvuju u organizaciji što sam događaj čini većim.

Pozitivne utiske izrekao je i predsednik Kulturno – umetničkog društva „Mladost“ iz Krepoljina, Milan Milojković, prezadovoljan dočekom od strane domaćina i zahvalan opštini Žagubica koja je finansijski pomogla sam odlazak u Rumuniju.

Na festivalu je učešće uzelo 280 pevača, svirača i igrača, rekao je koreograf ansambla „Boldurijanka“ iz Boldura, Dan Fratućesku, istovremeno i jedan od glavnih organizatora festivala.

Razmena poklona koji će ostati kao uspomena do sledećeg susreta nije izostala ni ovoga puta, što govori o uspešno ostvarenoj saradnji do sada, ali i lepom nastavku iste. To je upravo i potvrđeno kroz zajedničko druženje dece Folklornog ansambla „Mladost “ iz opštine Žagubica i Ansambla „Boldurijanka“ iz Boldura.

TPKNEWS/SO Žagubica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker