UŽAS U BEČU: Srpkinja optužena za izgladnjivanje ćerke, umrla sa svega 25 kilograma

Starica (81) poreklom iz Srbije optužena je u Beču da je zanemarivala bolesnu ćerku (52), toliko da je ova umrla sa svega 25 kilograma.

Foto: APA

Nesrećna žena preminula je 15. avgusta prošle godine. Kako navodi Hojte, bakina ćerka je pre nekog vremena obolela od multiple skleroze, a kako joj se stanje pogoršavalo, sve više je postajala vezana za krevet.

– Kada je ćerkin suprug preminuo u jesen 2020. godine ona je klonula i izgubila volju za životom. Zbog teškog zdravstvenog stanja preselila se kod svoje majke. Optužena baka je ispričala da je ona angažovala više žena iz Srbije da brinu o njoj – navodi bečki list Hojte.

Međutim, prema stavu tužilaštva, starica nije dovoljno vodila računa o ishrani i medicinskoj nezi ćerke.

– Žena nije mogla da guta, a tokom godina je toliko smršala, da je u trenutku smrti imala svega 25 kilograma iako je bila visoka 167 santimetara – navodi tužilaštvo.

– Ona je umrla u krevetu u stanu u Medlingu – saopštilo je tužilaštvo.

Advokat starice za Hojte je ispričao da je baka bila brižna prema ćerki.

– Moja klijentkinja je preuzela brigu jer nije bilo nikoga drugog. Sama se starala o ćerki koja se plašila hranjenja preko sonde. Ona nije želela da umre u bolnici i majka joj je tu želju ispunila – ispričao je advokat.

– Naravno da je moja klijentkinja primetila da je ćerka sve slabija, ali ona ju je preklinjala da ne zove lekare. Čak su tog jutra, 15. avgusta pričale. Kada je videla da se ćerka ne pomera u krevetu baka je zvala hitnu pomoć – , ispričao je advokat.

Starici preti kazna do 10 godina zatvora.

(Tpknews.com/Heute.at)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker