Do kraja meseca, plovila na Dunavu od Kostolca do Golupca, moraju biti u zimovnicima

U Lučkoj kapetaniji u Velikom Gradištu, koja pokriva tok Dunava od Kostolca do Golupca, registrovano je oko 1.400 čamaca.

Screenshot

Svi čamaci najkasnije do tridesetog novembra moraju biti uklonjeni sa plovnog puta sklonjeni u zimovnike i dodatno zaštićeni. Time će se osigurati bezbednost na rekama u zimskim uslovima i sprečiti moguća šteta. Jedan od zimovnika je i marina Silver lejk kod Velikog Gradišta.

Osim marine kod Velikog Gradišta, tu su i zimovnici u Kostolcu, Ramu, Vincima, Usiju i Golupcu. Ako čamce ne sklone u zimovnike, njihovi vlasnici dužni su da ih izvuku na obalu.

Vlasnici čamaca uglavnom poštuju pravila a za one koji ih ne poštuju propisane su i kazne. Kazna je od deset do sto hiljada dinara, ali u Lučkoj kapetaniji u Velikom Gradištu kažu da ne pamte kada su jednu takvu kaznu izrekli.

Osim Lučke kapetanije u Velikom Gradištu, uklanjanje čamaca sa plovnog puta kontrolišu rečna i granična policija, kao i ribočuvari “Srbijašuma”.

Prošle zime, iako je Dunav bio okovan ledom, nije zabeležen nijedan incident sa plovilima ili plutajućim objektima u Velikom Gradištu. Osim leda, na bezbednost plovidbe utiče i vetar, tako je ovih dana zbog jake košave bila zabranjena plovidba na Dunavu od Kostolca do Golupca.

TPKNEWS/RTS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker