ZA SAN BEZ HRKANJA: Stigao novi aparat u požarevačkoj bolnici! (VIDEO)

Ljudi se često šale na račun hrkanja, ali ono može da bude ozbiljan problem. Osim što zbog njega mnogi parovi ne spavaju u istoj sobi, hrkanje postepeno slabi organizam i dovodi do bolesti. Zato, koliko god da vam ovaj problem izgleda bezazlen, nemojte ga ignorisati, već se na vreme posavetujte s lekarom.

Foto: Screenshort

Opšta bolnica u Požarevcu bogatija ja za još jedan medicinski aparat u pitanju je Holter za slip-apneu, koji je namenjen za dijagnostiku pacijenata sa slabim protokom vazduha u snu, odnosno hrkanjem.

Direktor Opšte bolnice dr Danko Nikolić zahvalio se Stankovićevoj na ovakvo velikoj donaciji bolnici i pacijentima.

”Ovaj aparat predstavlja budućnost za sve nas , jer je u zapadnim zemljama uveden na sistemski pregled budućih vozača” – kazao je. Aparat će biti dostupan pacijentima nakon dobijene dozvole za rad i upotrebu istog.

Reč je o donaciji firme Messer Tehnogas AD iz Beograda. Inače, požarevačka bolnica je prva u Srbiji koja poseduje ovakav aparat, a kako je rekla dr Kristina Stanković ispred firme Messer Tehnogas AD, ovo je ozbiljna bolest koja treba da probudi svest građana, a od danas njegovom dijagnostikom i terapijom se može sprečiti.

TPKNEWS/N.J.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Stavite vrh jezika na levu stranu gornjeg nepca i dišite tako 5 minuta. Onda to isto uradite na desnu stranu gornjeg nepca. Na taj način direktno čistite grkljan i dušnik, i tako sprečavate dalje hrkanje (osim ukoliko nemate devijaciju nosa). Radite ovo 10-20 minuta pre spavanja.
    Preuzeto od nekoliko svetskih stručnjaka.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker