Održana konferencija za štampu povodom predstojećeg SILA-FEST festivala u Velikom Gradištu

U četvrtak 26. avgusta, u Turističkoj organizaciji Srbije u Beogradu, sa početkom u 11 časova, održana je konferencija za štampu povodom predstojećeg SILA-FEST festivala.

Foto: Promo

Na konferenciji su govorili: Slađan Marković, zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, direktor turističke organizacije opštine Veliko Gradište, Ljiljana Čerović, ispred Turistička organizacije Srbije i Boško Savković, izvršni producent festivala.

Ljiljana Čerović kao domaćin skupa, pozdravila je novinare ispred Turističke organizacije Srbije i dala uvodnu reč za konferenciju napominjući izuzetnu važnost jedinstvenog festivala kratkog turističkog I ekološkog filma koji se već tradicionalno 11 put održava u Velikom Gradištu. Ona je ovom prilikom istakla značaj festivala kako za opštinu Veliko Gradište tako i za celu Srbiju, kao i podršku koju TOS daje ovom događaju od njegovog osnivanja. Kako I sama prati Sila-Fest od njegovog osnivanja, ona je rekla da je razvojni put festivala tokom ovih 11 godina vidljiv na svakom koraku, od najvećih svetskih ostvarenja koja svoju premijeru imaju baš u Velikom Gradištu, do uključivanja lokalnih turističkih organizacija sa teritorije cele Srbije u promotivne aktivnosti kroz video zapise – turističke filmove i mini promo spotove.

Direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište dala je osvrt, kako na sam festival i sve ono što će se dešavati u Velikom Gradištu u toku SILA-FEST-a, tako i na proteklu turističku sezonu na Srebrnom jezeru. Ovim putem istakla je da turističku sezonu 2019-u opštini Veliko Gradište, u turističkom mestu Beli Bagrem- Srebrno jezero ocenjujemo kao uspešniju od prošlogodišnje. Zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković govorio je o projektima koji se realizuju na teritoriji opštine Veliko Gradište, sa posebnim osvrtom na projekte vezane za turizam. Na konferenciji veliko interesovanje vladalo je za investicione projekte kao i za novootvorenu Ramsku tvrđavu.

Izvršni producent festivala Boško Savković istakao je činjenicu da je međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu Njujork, Los Anđeles, Varšava, Berlin, Kan, Porto, Beč, Istanbul… Ova jedinstvena ekološko-turistička manifestacija na našim prostorima okupiće na desetine režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Izvršni producent je rekao da se novac koji je uležen u festival vraća na više načina, kroz promociju, ljude i film.

Boško Savković pozvao je sve prisutne da dođu i uvere se u kvalitet novih filmskih ostvarenja kao i da uživaju u toploj atmosferi festivala u Velikom Gradištu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker