VUČIĆ NAREDIO HAPŠENJE OPOZICIJE: Obradović poziva sve građane na OPŠTU POBUNU! (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da je policija, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 osoba koje su učestvovale u današnjem incidentu na ulazu u Narodnu skupštinu.

Screenshot youtube

“Ovi ljudi će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju ministra policije.

On je ocenio kao “čist fašizam fizički nasrtaj Boška Obradovića i dela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu”.

“Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji”, naveo je Stefanović.

Ministar policije je poručio svima da će “policija i ostali nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima”.

I nećemo dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički deluje”, naveo je Stefanović u saopštenju.

Protest je završen oko 11:20 časova, a lider Dveri Boško Obradović je poručio da je došlo vreme za pobunu i pozvao građane širom Srbije da izađu na ulice u subotu u 19 časova i biciklima, automobilima, motorima formiraju protestne kolone.

Obradović je ranije ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru poručio da će “ići na robiju”.

“Ako vama i svakom građaninu Srbije zbog čega se bunimo, stvarno ne mogu to da objasnim. Osam godina neko krši Ustav, ruši sve državne institucije i na svaki način manipluiše, ponižava i vređa ovaj narod i državu. Uzeli su nam život, slobodu, finansije i institucije, srušili sve što je normalno u državi. Bunimo se zato što mi više nećemo to da trpimo”, rekao je Obradović.

Reagovalo je i skupštinsko obezbeđenje, a Obradović tvrdi da nije bilo fizičkog nasilja.

Poslanici Dveri tvrde i da je poslanik Milovan Drecun fizički nasrnuo na njihovu koleginicu Mariju Janjušević.

“Ispred mene je hodao i govorio najlascivnije reči onda kada je znao da ga građani ne čuju. Nisam mu dozvolila da mi priđe dovoljno blizu da me povredi”, rekla je Janjušević.

U izjavi za N1, Boško Obradović je rekao da “osam godina neko krši Ustav, ruši institucije, laže, krade, izdaje i ponižava”.

“Uzeli su nam život, slobodu, institucije, srušili su sve. Nećemo više da trpimo. nema nikakvog nasilja, samo skrećemo pažnju ko je izdajnik i kriminalac i kažemo im to u facu. Obećanje je da će onaj koji je krao završiti u zatvoru. Imamo obavezu da se suprotstavimo ovoj vlasti”, rekao je lider Dveri.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker