DODELJENI UGOVORI: Iz budžeta grada Požarevca 6,5 miliona dinara za stipendiranje 60 studenata

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović potpisao je ugovore o stipendiranju sa studentima sa teritorije Grada za šta je iz budžeta izdvojeno 6,5 miliona dinara.

Foto: Promo

U prvom krugu stipendije je dobilo 60 učenika, a za još pet biće raspisan novi konkurs.

– Vi, kao i svi ostali koji će danas i zvanično postati stipendisti grada, u istom trenutku postajete i svojevrsni ambasadori Požarevca i Braničevskog okruga. Time pronosite dobar glas o gradu, svojim porodicama ali najpre o sebi i taj glas će vas pratiti tokom čitave vaše karijere. Ne moram da vam pričam o tome, jer znam da ne bi ni stigli dovde, da ne znate da se na lovorikama slave i postignutih rezultata ne živi, tako da sam uveren da će pravi plodovi vašeg rada tek biti ubrani – rekao je gradonačelnik Pavlović pozdravljajući studente.

Ovo priznanje je mnogo više od novca.

– Želeo bih da uvek imate na umu da je to novac ne gradske uprave, odnosno neke vlasti, već novac svih građana koji ste zaslužili svojim znanjem i zalaganjem. Ako se vratimo na ono poređenje vas kao ambasadora grada, onda to podrazumeva i vaše ponašanje van fakulteta. Naravno da tu ne mislim na elemente kućnog vaspitanja jer znam da vam ono ne nedostaje, već mislim na vašu obavezu da nađete vremena da inspirišete i pomognete sadašnje srednjoškolce, vaše mlade komšije i sugrađane, da postanu sjajni bastioni znanja, poput vas. Ove godine, shodno mogućnostima i situaciji u kojoj se nalazimo, odvojili smo 6,5 miliona dinara za stipendije. Pored toga što je veliki deo prošlogodišnjeg budžeta, usmeren na borbu protiv COVID-a, nismo želeli da umanjujemo stipendiranje učenika. Nismo želeli jer znamo da ovaj svet može spasiti samo učena mladost, a nekoliko njenih sjajnih primera imamo prisutnih ovde danas u gradskom zdanju. Deset meseci po 10.000 dobijaće vas 60-oro, a očekuje nas raspisivanje još jednog kruga konkursa, za još petoro vaših kolega – naveo je Pavlović.

On je dodao da ne trebaju da zaborave svoje prve učitelje i profesore.

– Uzevši u obzir da sam bio na vašem mestu, ali i u cipelama onih koji Dodela stipendija je zbog poznate epidemiloške situacije drugačije organizovana, uz poštovanje epidemiloških mera i u tri grupe – istakao je Pavlović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker