ZLOUPOTREBA POLOŽAJA: Uhapšeni bivši i sadašnji direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Požarevac“

Protiv dvojice Požarevljana, A.S, direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Požarevac“ i J.G, bivšeg direktora ove službe, koji je duže vreme na neplaćenom odsustvu, određen je pritvor zbog zloupotrebe položaja.

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Požarevac“

Pritvor zbog istog dela određen je i protiv M.B, republičkog poljprivrednog inspektora. Osumnjičenima je određen pritvor na predlog zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, odeljenja u Kraljevu, što je sudija za prethodni postupak istog suda prihvatio. Pritvor im je određen da ne bi uticali na svedoke i kako ne bi ponovili delo za koje se terete.

Kako  smo saznali od izvora iz suda u Kraljevu, protiv njih će se voditi skraćeni postupak, jer se terete za dela blažeg oblika zlouptrebe službenoh položaja iz stave 1, za koja je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. U tom slučaju nema istrage, već će se voditi dokazni postupak saslušavanjem svedoka i sprovođenjem drugih dokaznih radnji. Dokazni postupak može da traje najduže dva meseca, što znači da osumnjičeni toliko mogu maksimalno da ostanu u pritvoru. Nakon toga nadležno tužilaštvo mora da sastavi optužni predlog protiv osumnjičenih ili da odustane od gonjenja.

Inače, osumnjičeni su 18 septembra u Požarevcu uhapšeni od strane operativaca iz posebno formiranog odeljenja UBOPOK-a za borbu protiv korupcije i privrednog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva iz Kraljeva. Tada im je određeno zadržavanje od 48 sati i oni su sproveeni u požarevački Istražni zatvor. Nakon isteka policijskog zadržavanja prebačeni su u Odeljenje posebnog tužilaštva za borbu protiv korupcije u Kraljevu gde su, nakon saslušanja u prisustvu izabranih branilaca I određenog pritvora do 30 dana, sprovedeni u kraljevački оkružni zatvor. Oni će tu boraviti sve dok se ne završi dokazni postupak.

U Požarevcu kolaju priče da je ovo hapšenje političko motivisano, kao plod unutar stranačkih sukoba u partiji na vlasti u Požarevcu, organizovano od strane moćnih pojedinica iz grada I, uz obilatu pomoć, nekih visokih funkcionera iz Ministarstva policije.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker