KOSTOLAC: Započeta poslednja faza toplifikacije Petke (VIDEO)

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić sa svojim saradnicima obišli su radove na toplifikaciji u mestu Petka.

Prema rečima predsednika Gradske opštine Kostolac Ivana Savića ovo je poslednja faza toplifikacije sela Petka. Za ovu namenu opredeljeno je bilo 57.133.000 dinara, ali preko javnih nabavki najpovoljniji ponuđač, od četiri koliko ih je bilo, je dao ponudu od 46.106.000 dinara (ušteda 11 miliona dinara). U ovoj fazi se uvodi toplifikacija za 140 domaćinstava. Rok za završetak radova je 60 dana a sredstva su dobijena iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. Do sada u proteklih šest godina kolko se radi toplifikacija u ovom mestu utrošeno je oko 2,5 miliona evra.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je istakao da će sredstva koja su uštedeli biti vraćena za nove investicije u Gradskoj opštini Kostolac. On je još dodao da ovo nije jedina investicija u selu Petka zato što je prošle godine za asfaltiranje izdvojeno 3,5 miliona dinara i urađeno je 350 metara asfalta, ove godine će se asfaltirati za još 5 miliona dinara. Urađen je i atarski put prema groblju u dužini od 1350 metara a konkurisaće se i ove godine kod ministarstva poljoprivrede za još sredstava za uređenje atarskih puteva. Zamenjena je stolarija na Domu kulture u vrednosti od 500.000 dinara. Sve ovo je dokaz da Grad Požarevac i ova vlast ne odvaja gradska od seoskih naselja što je bilo obećano i tako će se nastaviti ubuduće u svim mestima.

TPKNEWS/požarevac.rs

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker