JEDINSTVEN PROIZVOD: “Veverko” od meda i lešnika

KOSTOLAC – Da bi sačuvali svoje zdravlje, mnogi se od industrijskih prehrambenih proizvoda okreću zdravoj, organskoj hrani, bez konzervansa i aditiva.

Foto: Mirko Perić i “Veverko”

U ovakav trend uspešno se uklopio i Mirko Perić (33) iz Petke kod Kostolca, čija se porodica preko 30 godina bavi proizvodnjom meda. Od pčelarskih proizvoda on je krenuo korak dalje i osmislio jedinstveni proizvod “Veverko”, koji se sastoji od prirodnog meda i dodatka lešnika.

– Ovaj naš proizvod ima 70 odsto meda i 30 odsto lešnika. Potpuno je prirodan, ukusan i praktičan, jer može da se maže na hleb, na palačinke i da se stavlja u torte i kolače – priča Mirko.

Za ovaj svoj proizvod, jedinstven na našem tržištu, jer je potpuna novina, dobio je i veliku zlatnu medalju i titulu šampiona kvalitet a grupe dijetetski proizvodi i pomoćna lekovita sredstva, na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, održanom od 13. do 19. maja.

Kuća meda “Perić” prepoznatljiva je i po proizvodnji preparata “Homemed”,  koji služi za lečenje hemoroida. Čim bude prikupio novac, on planira da ovaj preparat registruje kao lek, jer su dokazana njegova lekovita svojstva.

Porodica Perić bavila se i uzgojem gljiva od kojih je, uz uvozne sastojke, pravila lekovite preparate prema starim kineskim recepturama. Oni su se pokazali kao efikasni kod lečenja tumora, zahvaljujući polisaharidima.

TPKNEWS / M.V

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker