POLETELA PESNICA: Tuča malinara i hladnjačara na protestu u Arilju! (VIDEO)

U Arilju je oko podne počeo protest predstavnika malinara, a na inače mirnom skupu u jednom trenutku došlo je do incidenta kada je između proizvođača maline i pojedinih otkupljivača izbila tuča, pa je reagovala i policija.

Foto: Screenshot

Do tuče je došlo tokom obraćanja predsednika Asocijacije malinara Dobrivoja Radovića koji se okupljenima obratio simblično sa prikolice kamiona.

Radović je rekao da je u Arilju problem potpisivanja ugovora sa hladnjačarima i da malinare neće pretvoriti u političare, kao i da očekuje od predsednika države da reši problem.

„Očekujemo cenu od 1,83 evra. Mačva je danas prodavala malinu po ceni od 120 dinara. Ako se ne bude postigao dogovor do 3. juna, da cena maline bude 1,83 evra, 7. jula biće sve blokirano u Srbiji”, rekao je Radojević.

Među današnjim proizvođačima koji su prisustvovali protestu bilo je malinara iz Užica i Bajine Bašte koji su došli kako bi pružili podršku.

Predstavnici malinara su sa improvizovane bine podsetili su da je Srbija izvezla 90.000 tona maline prošle godine, a uvezla malinu iz 25 država.

Inače, prosečna cena maline prošle godine je bila 313 dinara.

Do sada su se na bini govorili brojni proizvođači iz okoline Arilja, Ivanjice, među njima je bila i jedna žena iz Užica koja je istakla da će napustiti Srbiju i otići za Rusiju, jer ovde ne vidi bolji život.

Predsednik ariljskog udruženja „Vilamet Spas”, Dragan Bogdanović, istakao je da malinari traže podršku države i da će se za svoja prava boriti i narednih dana.

Malinar iz Požege, Aco Đerić, rekao je da mladi neće više ući u maline.

Očekivanje svih zajedno je da vlast pomogne.

Ako se danas ne postigne dogovor oko cene crvenog zlata, 7. jula će biti nastavak protesta koji će, kako najavljuju biti više od mirne šetnje.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker