1.400 POLICAJACA U PRIPRAVNOSTI: Danas ponovo protesti u centru Beča zbog korone!

Protivnici epidemioloških mera i obavezne vakcinacije danas će ponovo blokirati centar Beča. Policija je saopštila da su za subotu prijavljena 32 skupa, od kojih sedam protesta nije dobilo odobrenje.

Foto: AP/Lisa Leutner

Najveći protest, kao i ranije, organizuje Slobodarska partija Austrije (FPO), čiji lider Herbert Kikl bi, kako je najavljeno, trebalo da se obrati okupljenima.

Naime, Kikl i FPO protive se korona merama, a lider stranke je na svojim konferencijama za štampu doveo u pitanje lečenje protiv korone.

Policija će obezbeđivati proteste sa oko 1.400 uniformisanih pripadnika. Kao i protekla dva puta ponovo će u Beč biti dovedeni policajci iz drugih pokrajina.

Zbog napada na zdravstvene objekte, koji su najavljeni preko društvenih mreža, biće pojačano i obezbeđenje kritične infrastrukture, pa tako i bolnica.

Beč je zbog korona protesta svake subote blokiran na više sati, a na protestima redovno dolazi i do napada pojedinih učesnika na policiju. Među učesnicima su, naime, i ekstremni desničari, koji zloupotrebljavaju ovakve skupove.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker