DOLIJAO POSLE 14 GODINA: Ubio Nemca kod Petrovca na Mlavi, uhapšen na Krimu

Kako navode strani mediji, Slaviša Karabašević (49) iz Požarevca uhapšen je 5. avgusta u Sevastopolju, po poternici Interpola, zbog ubistva i prevare koje je počinio pre 17 godina.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu

On je pred Višim sudom u Požarevcu, u januaru 2018. godine, osuđen u odsustvu na devet godina zatvora jer je 1. jula 2002. godine ubio nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30).

Reč je o jedinstvenoj kazni, jer je optuženi za ubistvo osuđen na osam godina, a za prevaru na godinu i po dana zatvora. Pošto se on nalazio u bekstvu od juna 2005. godine, kad je pušten iz pritvora, za njim je raspisana međunarodna poternica.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, optuženi je Žeželja usmrtio 1. jula 2002. godine, ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja “duga devetka”, u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi. Nakon toga, on je nazvao Elvisovog prijatelja M. K. koji živi u Nemačkoj, i saopštio mu da je ovaj uhapšen, pa treba da mu pošalje 7.000 evra za angažovanje advokata. Pošto je dobio taj novac i potrošio ga, on je osuđen i za prevaru.

Optuženi je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. U junu 2005. godine pušten je iz pritvora i od tada je u bekstvu. Pretpostavljalo se da je pobegao u inostranstvo, pa je za njim raspisana međunarodna poternica.

MOTIV I DALJE MISTERIJA

Motiv ovog ubistva nije poznat, jer optuženi prilikom saslušanja pred istražnim organima i na sudu, nije priznao da ga je počinio. Jedino što je poznato to je da su se optuženi i njegova žrtva opijali po petrovačkim kafićima prethodnog dana i noći.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker