JOŠ JEDAN PACIJENT PREMINUO: U požarevačkoj kovid bolnici 109 pacijenata iz Braničevskog okruga

U kovid bolnici u Požarevcu preminuo je još jedan pacijent, star 74 godine, iz Beograda.

Kovid bolnica u Požarevcu/Foto: D.N.

Ovo je drugi smrtni slučaj u ovoj ustanovi privremenog tipa, jer je pre nekoliko dana preminuo pacijent star 64 godine.

Prema rečima Danka Nikolića, direktora Opšte bolnice, u kovid bolnici trenutno se leči 201 pacijent, od kojih je 109 sa područja Braničevskog okruga, a većina pacijenata je pozitivna na COVID-19.

– Za 24 sata, od nedelje do ponedeljka, primljeno je devet novih pacijenata, svi iz Braničevskog okruga, a sa lečenja je otpušteno šest. Na respiratorima je njih osam, od kojih pet na neinvazivnoj ventilaciji sa tendencijom pogoršanja stanja – rekao je Nikolić.

Kovid bolnica u Požarevcu, za pacijente iz cele Srbije, otvorena je 6. jula, na infektivnom i internom odeljenju Opšte bolnice i taj njen deo pretvoren je u „crvenu zonu“.

U „zelenoj zoni“ trenutno je hospitalizovano 108 pacijenata iz Braničevskog okruga i reč je mahom o težim slučajevima – onkološkim, neurološkim i hirurškim pacijentima.

– I dalje je povećano širenje zaraze među lokalnim stanovništvom, zbog čega apelujemo na savesno ponašanje svih građana i primenu svih mera zaštite, prevashodno smanjenje kontakata i nošenje maski – , apeluju iz Opšte bolnice u Požarevac.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker