UPOZORENJE METEOROLOGA: Bežite sa ulica, stiže nam jako nevreme u Braničevski okrug!

Prema najavama meteorologa do 16:00 časova, Braničevski okrug zahvatitiće jako nevreme, sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i jakim olujama.

– U ovom času preko Bosne i Hercegovine i istočnih predela Hrvatske, tj. Slavonije, premešta se snažan oblačni sistem sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i jakim olujama. Ovaj sistem premešta se dalje na istok i sve više se približava Srbiji  i uskoro će nevreme zahvatiti delove Braničevskog okruga.

– Već u narednih pola sata na udaru će se naći Bačka, Srem i Podrinje, a potom i Mačva, zapadna Srbija, Kolubarski okrug, Beograd, Banat, Podunavlje Braničevski okrug i Šumadija. Očekuje se jaka kiša, ali će biti i pljuskova sa grmljavinom. Lokalno se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, obilnijim pljuskvima i olujnim vetrom, zbog čega se savetuje dodatni oprez. U većem delu Srbije duva umeren do jak jugozaapdni vetar, na jugu Banata, Podunavlju i Braničevskom okrugu i jaka košava, a vetar će pri prodoru grmljavinskih procesa biti u kretanju na sevrozapadni. Trenutne temperature u Valjevu i Požegi dostižu čak 33°C, ali će temperatura vrlo brzo biti u padu, kao i u severnim, centralnim i zapadnim predelima Srbije. Na jugu i jugoistoku Srbiji tokom celog dana ostaće sunčano i tropski toplo sa temperaturom do 34°C.

Krajem dana i tokom večeri očekuje se smirivanje vremena, prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker