I KORONA VOLI PLAZMA KEKS: Zaražen radnik kompanije „Bambi“ u Požarevcu

Požarevljanin Vladimir J. koji radi u kompaniji „Bambi“, zaražen je virusom COVID-19, zbog čega je 26. aprila prebačen na lečenje u Beograd.

Kompanija „Bambi“

Dan pre njega, za Beograd je prebačena i njegova supruga, medicinska sestra sa infektivnog odeljenja Opšte bolnice u Požarevcu.

U kompaniji „Bambi“ potvrdili su nam da je njihov zaposleni, čija supruga radi u zdravstvenoj ustanovi u Požarevcu i kojoj je potvrđen koronavirus, takođe pozitivan.

„Kolega se trenutno oseća dobro, i nema simptome tipične za COVID-19. Kompanija je, u ovom slučaju, odmah postupila u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje Požarevac, po čijim instrukcijama ostali zaposleni nastavljaju sa radom“, stoji u saopštenju „Bambija“.

U njemu je navedeno da je ova kompanija još pre proglašenja globalne pandemije i uvođenja vanrednog stanja pristupila izradi detaljnih planova i procedura, kako bi se, čak i u slučajevima pojedinaca pozitivnih na koronavirus, proces proizvodnje nastavio neometano.

„Kolege sa kojima je oboleli obavljao radne zadatke nemaju zdravstvene tegobe i nisu ostvarili direktan kontakt sa njim, prema definiciji slučaja. Po preporuci ZZJZ Požarevac, zaposleni koji su bili na radnim zadacima sa kolegom koji je pozitivan, takođe će biti preventivno testirani u narednim danima“, rekli su nadležni u „Bambiju“.

U cilju dodatne zaštite svih zaposlenih, obavljena je vanredna dezinfekcija prostorija i uvedeno preventivno merenje temperature zaposlenih i tokom trajanja smene.

U ovoj kompaniji kažu da se od uvođenja vanrednog stanja primenjuju stroge zaštitne mere: svim zaposlenima i posetiocima se na ulasku u fabriku dele maske i zaštitna oprema koja je obavezna, zatim sledi dezinfekcija ruku i merenje temperature. U potpunosti se poštuju mere distanciranja, a prostorije se dezinfikuju na dnevnom nivou.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker